Emine Şenyaşar serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 15 Mart 2021 Pazartesi 9:44 am - Güncelleme: 15 Mart 2021 Pazartesi 4:52 pm

Şanlıurfa Adliyesi önünde sürdürdüğü ‘Adalet’ nöbetinde gözaltına alınan Emine Şenyaşar, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Şenyaşar, tekrar adliye önüne gelerek eylemine devam etti.

Şanlıurfa’da AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları ile yaşanan kavgada, eşi ve iki çocuğunu yitiren Şanlıurfa Adliyesi önünde eyleme başladı.

Anne Şenyaşar, yakınlarını fotoğrafları ve adalet yazılı kağıtlarla oturma eylemine adliye bahçesinde başladı. Bir süre sonra ağıtlar yakmaya başlayan anne Emine Şenyaşar’ın acılı sesi adliye binasını sardı. “Allahım bu yaşadıklarımı görmüyor musun? Bu zulmü görmüyor musun?” diyen anne Şenyaşar, adalet talebini yeniledi.

Bunun yanı sıra Şenyaşar ailesinin ‘adalet’ talepli oturma eylemini takip etmek isteyen gazeteciler polis tarafından, “Kamu binasında çekim yapamazsınız, burayı terkedin” denilerek engellendi.

SERBEST BIRAKILDI

Emine Şenyaşar, oturma eyleminin 7’nci gününde gözaltına alındı. ‘Kamu görevlisine hakaret’ iddiasıyla gözaltına alınan Şenyaşar, emniyette alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Şenyaşar, tekrar adliye önüne gelerek eylemine devam etti.

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2018 Genel Seçimleri öncesi 14 Haziran’da çıkan olaylarda Hacı Esvet Şenyaşar (67), oğulları Adil (36) ve Celal Şenyaşar (41) ile vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi. Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi de yaralandı.