Emine Şenyaşar serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 25 Mart 2021 Perşembe 1:47 pm - Güncelleme: 26 Mart 2021 Cuma 10:05 am

‘Adalet’ talebiyle Şanlıurfa Adliyesi önünde oturma eylemi yapan Şenyaşarlar’a polis müdahale etti, dövizlerin yer aldığı şövalelere el koydu. DTK ve DBP’nin ziyareti sonrası gözaltına alınan Şenyaşar serbest bırakıldı.

Öldürülen eşi ve iki çocuğu ile tutuklu oğlu için ‘Adalet’ talebiyle Şanlıurfa Adliyesi önünde 17 gündür oturma eylemi yapan Şenyaşarlar, diğer günlerden farklı olarak taleplerini şövalelerin üzerine bıraktıkları dövizlere yazdı.

MA’nın aktardığına göre, bir süre sonra adliyenin kamu binası olduğu gerekçesiyle şövalyelere izin vermeyeceklerini belirten polisler, döviz ve fotoğrafların yer aldığı şövalelere el koydu. Müdahaleye uzun süre karşı çıkan Ferit Şenyaşar “17 gündür buradayız. Bu güne kadar bize ne dediyseniz yaptık. İlk başladığımızda içerdeydik bizi çıkardınız. Bundan sonra öldürseniz de buradan bir adım geri atmam” diyerek tepki gösterdi.

Anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın polis ablukasında ‘Adalet’ nöbetini sürdürürken, DTK ve DBP Eş Başkanları ziyaret etti. Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar bu ziyaretinden hemen sonra polisler tarafından gözaltına alındı. Anne ve oğlunun Urfa İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürüldükleri öğrenildi. Öte yandan ‘yeterince görüntü aldıkları’ gerekçesiyle çekim yapılmasını engelleyen polis, basın çalışanlarına Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı.

Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, gözaltına alınan anne Şenyaşar için, “Bir iddia üzerine ifadesini almak için gözaltına aldılar. Ben olayın takipçisi olacağım” dedi.  Gözaltı haberinin duyulması üzerine Saadet Partisi Urfa İl Başkanı Niyazi Yanmaz ile DEVA Partisi il başkan yardımcıları Ferit Şenyaşar’a destek ziyaretinde bulundu. İki partinin yöneticileri “Adaletin tecelli etmesi için her zaman yanınızda yer alacağız” dedi. İki partinin basın çalışanları, görüntü almalarının engellenmesi için adliye bahçesinden dışarıya çıkartıldı.

Emine Şenyaşar akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Şenyaşar yeniden adliye önüne giderek adalet eylemine devam etti.

NE OLMUŞTU?

24 Haziran 2018 genel seçimlerinin hemen öncesinde Urfa’nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran’da AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine ait iş yerine yönelik saldırısı, yaralıların kaldırıldığı hastanede devam etmiş ve baba Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Celal ile Adıl Şenyaşar yaşamını yitirirken, Ferit, Memet, Fadıl Şenyaşar’ın da aralarında olduğu 9 kişi ise yaralanmıştı. Olaydan sonra tedavi edildikleri hastanelerde gözaltına alınan yaralı kardeşlerden Fadıl Şenyaşar, “öldürmek” ve “yaralamak” iddialarıyla tutuklanmıştı.

AKP’li Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız’ın da yaşamını yitirdiği olaya dair somut ifadeler ve görüntüler olmasına rağmen, Yıldız ailesinden kimseye dokunulmamış, 17 ay sonra Enver Yıldız koruma ordusu ile geldiği Urfa Adliyesinde tutuklanmıştı.

Savcılık tarafından olaydan 18 ay sonra hazırlanan iddianamede ise Şenyaşarlara yönelik asıl saldırının yaşandığı hastane boyutu iddianame dışı bırakılmasının yanı sıra sağlam şekilde girdiği hastaneden kafası ezilmiş halde ölü olarak çıkan Esvet Şenyaşar’a dair tespite yer verilmedi.

CHP’den Şenyaşar ailesine ziyaret: ‘Yargı yoluyla ikinci katliam yapılmak isteniyor’