Emine Hanım’ın çantası hakim huzuruna geliyor

Yayın tarihi: 22 Haziran 2020 Pazartesi 1:02 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2020 Pazartesi 1:02 pm

Evrensel’deki “Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta” başlıklı yazısı nedeniyle AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a, hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Ender İmrek, hakim karşısına çıkacak.

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 2018 yılında katıldığı G20 Zirvesi’nde kullandığı yaklaşım 50 bin dolar değere sahip Hermes marka çok tepki çekmişti. Gazeteci Ender İmrek, 29 Haziran 2019’da Evrensel’de yazdığı “Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta” başlıklı yazısından ötürü AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a, hakaret ettiği iddiasıyla 24 Haziran günü Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da hakim karşısına çıkacak.

‘SARAY AVUKATLARI TARAFINDAN DOSYALAR OLUŞTURULMAKTA’

Ender İmrek hakkında açılan davayla ilgili RSF’ye (Sınır Tanımayan Gazeteciler) açıklamada bulundu.

18 yıllık AKP iktidarı döneminin Türkiye’nin en karanlık dönemi olarak tarihe geçtiğini belirten İmrek “Saray’ın politikalarını alkışlamayan, Saray’dakilere övgüler dizmeyen her gazeteci, yazar, aydın ve yurttaş hedef haline gelebilmekte. Saray avukatları tarafından dosyalar oluşturulmakta ve savcılıklara verilmekte. Savcılıklar da herhangi bir hukuki süzgeçten geçirme ihtiyacı bile duymadan iddianame hazırlamakta ve davalar açmakta’’ dedi.

“Cezaevleri bugün Saray’ı eleştirdiği için yargılanan ve cezalandırılan gazeteciler, yazarlar, aydınlar ve yurttaşlarla dolup taşmaktadır” diyen İmrek “Bu sefer Evrensel gazetesinde yayınlanan bir köşe yazımızdan ötürü hakkımızda Cumhurbaşkanının eşine hakaretten dava açıldı. Cumhurbaşkanı pandemi döneminde yurttaşlardan 10 lira yardım kampanyası başlatarak talepte bulundu. Biz o köşe yazımızda Cumhurbaşkanının eşinin 50 bin dolarlık çanta taşımasını söz konusu etmiştik. Belli ki Saray’ın efradına hiç kimse söz söylemesin, AKP’nin politikaları hiçbir biçimde eleştirilmesin isteniyor ancak biz yazmaya, gerçekleri mahkemede de savunmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

İmrek sözkonusu yazısında Emine Erdoğan’ın G20 zirvesine katıldığı sırada taşıdığı Hermes marka çantasını ve aynı gün CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla hakim karşısına çıkmasını konu edinmişti.

İmrek “Emine Hanım tüm dünyaya çantasıyla tanıttı Türkiye’yi… Canan Hanım duruşmasıyla, duruşuyla…” ifadesine yer verdiği yazısında “Açlık ve sefalet içindeki halkın durumunu görmeyip 50 bin dolarlık çanta taşımak halklarımıza hakaret sayılmıyor, ancak iki laf eden cumhurbaşkanına hakaretten mahkemeleri boylayabiliyor. Hapse atılıyor. Ancak, tarihe ayakkabılarıyla, çantalarıyla, gardıroplarıyla geçenler, saraylarıyla, sarayın itibarıyla övünenler halklar nezdinde hiç de iyi intiba sahibi olmadılar. Tarihten ders çıkarmakta yarar yok mu?” diye sormuştu