Emine Erdoğan turşu kurdu

Yayın tarihi: 13 Ekim 2021 Çarşamba 9:48 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2021 Çarşamba 9:49 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Aşağı Çavundur Mahallesi’ne gelerek, kadınların “turşu kurma etkinliğine” katıldı.

Burada Çubuklu kadınlarla bir süre sohbet eden Emine Erdoğan, bir yandan da tarladan toplanan kelek, patlıcan ve lahanalardan turşu kurdu. Kelek ve patlıcanların içini doldurarak kavanozlara yerleştiren Emine Erdoğan’a kadınlar, Çubuk turşusunun nasıl kurulduğunu gösterdi.

Emine Erdoğan, programa gelmeden önce AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Nereye gidiyorsun?” diye sorduğunu, Çubuk deyince de “Bana da bir tabak turşu yollasınlar” dediğini aktarıp selamlarını iletti.

Emine Erdoğan, kadınların “Eliniz bu işlere yatkın” sözleri üzerine gülerek, “Benim elim her işe yatkındır, ben de ev kadınıyım zaten.” karşılığını verdi.

Daha sonra özel yapılan turşu suyu ve salatalık turşusunun tadına bakan Emine Erdoğan, “Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar.” diyerek, turşuları basın mensuplarına ikram etti.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emine Erdoğan, “İlk kez mi turşu kuruyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Küçükken anneme eşlik ediyordum ama ilk kez burada kurdum. Çok güzel bir deneyimdi benim için. Hem ilk olması hem de Çubuk’umuzun değerli hanımlarının bu kadar faal olmaları beni çok duygulandırdı gerçekten. Bu görmeyince anlaşılmıyor, kimler yapıyor, nasıl yapıyor bunları, nasıl hayata geçirmişler gerçekten çok takdir ediyorum. Hem üretiminden bu ana kadar yapıyor olmaları da ayrıca takdire şayan. Gidip çarşıdan pazardan almıyor bunları, kendileri üretiyorlar, kendileri kuruyorlar. Bu da Türk kadınının ne kadar çalışkan, üretken ve yaratıcı olduğunu gösteriyor. Gerçekten çok duygulandım, çok tebrik ettim hepsini. Başarılarının devamını diliyorum, başka kadınlara da örnek olmalarını diliyorum. Girişimleri nedeniyle kutluyorum hepsini.”

“EVDE YEMEK SORUNU YOK”

Emine Erdoğan, evde en çok hangi yemeğin yapıldığının sorulmasına karşılık, “Evde yemek sorunu diye bir şey yok. Ben, eşim, çocuklarım, yemek seçme olayımız yok. Ne yemek olursa biz yiyoruz ama şimdi torunlara bakıyorum, aynı şeyi göremiyorum. Maalesef seçiciler ve buna çok üzülüyorum. Onları da eğitmeye çalışıyorum.” diye konuştu.

Yiyecekleri mevsime göre tüketmeye dikkat edip etmediğinin sorulması üzerine Emine Erdoğan, “Tabii ki. Biz bile bazen karıştırıyoruz. Hangi sebze hangi mevsimdeydi acaba diye, çocuklarımız artık bunu hiç bilmiyorlar maalesef.” ifadelerini kullandı.