Emine Erdoğan kitabının ilk tanıtımını New York’ta yaptı

Yayın tarihi: 21 Eylül 2021 Salı 12:32 pm - Güncelleme: 21 Eylül 2021 Salı 12:37 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, ‘Afrika Seyahatlerim’ adlı ilk kitabının ilk tanıtımını New York’taki Türk Evi’nde yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Afrika’ya gerçekleştirdiği seyahatlerdeki izlenim ve hatıralarını kaleme aldığı ‘Afrika Seyahatlerim’ adlı ilk kitabının tanıtımını, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu öncesinde New York’taki Türk Evi’nde ülke liderlerinin eşleri, BM ve diğer uluslararası temsilciler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yabancı misyon şeflerinin katıldığı programla gerçekleştirdi.

Emine Erdoğan, tanıtımda yaptığı konuşmasında “Bu kitap Afrika seyahatlerim öncesinde yaptığımız çok yönlü hazırlıklara, bizleri hep güler yüzleriyle karşılayan First Lady dostlarımın verdiği bilgilere, büyükelçilerimiz ve eşlerinden öğrendiklerime ve sıcak Afrika insanlarının gözlerinden okuduklarıma dayanıyor. Her birine, bana öğrettikleri için, şükran borçluyum” dedi.

Öte yandan Emine Erdoğan, annesi Hayriye Hanım’a atfettiği ‘Afrika Seyahatlerim’ adlı ilk kitabında, 2014-2020 yıllarında; Cezayir, Ekvator Ginesi, Etiyopya, Cibuti, Somali, Fildişi Sahili, Gana, Nijerya, Gine, Uganda, Kenya, Tanzanya, Mozambik, Madagaskar, Sudan, Çad, Tunus, Moritanya, Mali, Güney Afrika Cumhuriyeti, Zambiya, Gambiya ve Senegal olmak üzere 23 Afrika ülkesine gerçekleştirdiği seyahatlerdeki anılarına yer verdi. ‘Afrika Seyahatlerim’ kitabının tüm gelirinin, Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi’ne bağışlanarak, Afrikalı kadın ve çocuklara, sağlık ve eğitim yardımı olarak ulaştırılacağı belirtildi.

Emine Erdoğan’ın ilk kitabı satışa çıkıyor