Emine Bulut’un katili için istenen ceza netleşti! İşte savcılığın iddianamesi

Yayın tarihi: 7 Ekim 2019 Pazartesi 12:12 pm - Güncelleme: 7 Ekim 2019 Pazartesi 12:20 pm

Kırıkkale’de 18 Ağustos’ta eski eşi Emine Bulut’u 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklayarak öldüren Fedai V, 9 Ekim’de ilk kez hakim karşısına çıkacak. Savcılık iddianamesinde Emine Bulut’un katili için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca Emine Bulut’un (38) öldürülmesinin ardından soruşturma süreci etkin ve hızlı şekilde tamamlanarak 5 gün sonra iddianame hazırlandı.

Olayın faili Fedai V. (43) hakkında “canavarca hisle tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, aynı gün Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İlk kez 9 Ekim Çarşamba günü hakim karşısına çıkacak Fedai V. hakkında hazırlanan iddianamede, otopsi raporunda, Emine Bulut’un ölüm sebebinin kesici alet yaralanmasına bağlı büyük damar ve iç organ harabiyetinden gelişen iç ve dış kanama kaynaklı olduğu belirtildi.

Fedai V, ifadesinde, eski eşi ve ailesinin çocuğuyla görüşmesini engellediğini, eşinin kardeşlerinin kendisini sürekli tehdit ettiğini ancak şimdiye kadar haklarında şikayetçi olmadığını öne sürdü.

Olay günü saat 16.00’da bir kafede Emine Bulut ile buluştuklarını anlatan Fedai V, eski eşinin tekrardan evlenmek istediğini söylemesi üzerine çocuğun velayetini kendisine vermesini istediğini ve bunun üzerine aralarında tartışma çıktığını ileri sürdü.

Görgü tanıklarının, “Şüphelinin agresif bir tutumla kadınla tartıştığı, kadının ise şüpheliyi sakinleştirmeye çalışıp, sakince konuşmasını sağlamaya çalıştığı, şüphelinin eylemi gerçekleştirdikten sonra ‘Bana çocuğumu göstermiyor, öldürdüm, herkes duysun’ şeklinde bağırdığını” söyledikleri belirtildi.