Emin Çölaşan Sözcü kararını TELE1’e değerlendirdi: Kendimi sansürlüyorum

Yayın tarihi: 27 Aralık 2019 Cuma 7:25 pm - Güncelleme: 27 Aralık 2019 Cuma 7:32 pm

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan Sözcü gazetesi çalışanlarına yönelik “FETÖ/PDY’ye hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan verilen cezayı TELE1’e değerlendirdi.

Gazeteciliğin şuan ki süreçte tehlikeli bir meslek haline geldiğini ifade eden Çölaşan, “Bir sürü gazeteci arkadaşımız hapiste. Ben kendi yazılarımı kendim sansür ediyorum aman başımıza bir iş açılmasın diye. Yazıyı yazıyorum, ya Emin şunu yazma bu senin başına dert açar. Aslında cümlede hiçbir sıkıntı yok. Yazamıyorsun bazı şeyleri. Açıkca söyleyeyim muhalif gazetelerde çalışan herkes korkuyor. Gazetecilik bu süreçte çok tehlikeli bir meslek haline geldi. Bir sürü gazeteci arkadaşımız hapiste. Herkes hapis cezalı. Böyle memleket mi olur? Ondan sonra diyorlar ki fikir ve ifade özgürlüğü. Yok böyle bir şey” dedi.

Flaş… Sözcü’ye gazetecilik cezası: 7 isme hapis!

Çölaşan, “bugün bize hapis cezası verileceğini önceden tahmin ediyordum. Bunlar bizim gazeteye karşı tezgahı kurdular. Davanın içi boş. Burada bütün hikaye kendilerinden yana olmayan yayın kuruluşları ve gazeteler için baskı ve korku yaymak” diye belirtti.