Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, Türkiye'deki cezaevlerinin yemek durumunu köşe yazısına taşıdı. Çölaşan, "Kahvaltı dahil günde 10 liraya cezaevlerinde yatmakta olan 260 bin tutuklu ve hükümlüyü üç öğün sağlıklı beslemek için bir mucize gerekir." ifadesinde bulundu.

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, 'Yemek listesi ve cezaevi' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çölaşan, emekli kurmay albay Suat Aydın'dan gelen bir e-posta mesajını köşesinden paylaştı.

İşte Çölaşan'ın yazısı:

“Sayın Çölaşan, bugünkü (dünkü) ‘Mamalar ve cezaevlerinde iaşe bedeli” başlıklı yazınızı okuyunca aklıma zindan günleri geldi. Ben ‘Balyoz kumpas davası' ile 45 ay Silivri Zindanı'nda ikamet (!) ettim. Size kaldığım döneme ait haftalık yemek listesini gönderiyorum. Görüleceği gibi yemekler çok kötü denemez. Zaten asker olarak aç susuz kaldığımız için bizi olumsuz etkilemedi diyebilirim. Hatta bazı yemekler diyet olarak dağıtılırdı. Şahsen biz diyet yemeği alır ve çay semaverinin kaynayan suyunda kendi yağı ve garnitürü ile bir kez daha pişirirdik. Örneğin kuru fasulyeyi yağsız ve tuzsuz alır, yağ ilavesiyle yaklaşık bir saat bir kez daha sıcak suda yemek haline getirirdik. Hatta bir kısmını ayırır ertesi gün piyaz yapardık. Gerçekleri dile getiren Suat albayıma çok teşekkür ediyorum… Özellikle göndermiş olduğu haftalık yemek listesi, sanırım Türkiye'de ilk kez yayınlanmış olacak. İki gün önce de yazmıştım… Kahvaltı dahil günde 10 liraya cezaevlerinde yatmakta olan 260 bin tutuklu ve hükümlüyü üç öğün sağlıklı beslemek için bir mucize gerekir. YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN
Muhabir: Alp Yanardağ