Emekliye maaş kesme cezası

Yayın tarihi: 18 Şubat 2019 Pazartesi 6:40 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2019 Pazartesi 6:40 pm

Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Kocadağ’ın yeğeni olan polis memuru Mehmet Kocadağ’a, emekli olmadan önceki görevine geç gittiği gerekçesiyle aylık kesme cezası verildi.

İki yıl önce emekli olan polis memuruna bir günlük aylık kesme cezası verildi. Bu şaşkınlık verici olay Antalya’da yaşandı. Antalya Valiliği’ne bağlı İl Polis Disiplin Kurulu, 9 Ocak 2019 tarihinde toplanarak 2017 yılında emekli olmuş polis memuru Mehmet Kocadağ’a uyarı cezası verme kararı aldı. Vali Yardımcısı Ali Taşkın Balaban başkanlığında toplanan İl Polis Disiplin Kurulu, görev yerine geç gittiği gerekçesiyle polis memuru Mehmet Kocadağ’a verdiği uyarı cezası bir günlük aylık kesimi anlamına geliyor. Ancak iki yıl önce emekli olmuş birine bu cezanın nasıl uygulanacağı merak konusu.

Kocadağ’ın yeğeni
Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’un haberine göre, eski Antalya Emniyet Müdürü Hasan Kocadağ’ın oğlu, Susurluk kazasında ölen eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Kocadağ’ın da yeğeni olan Mehmet Kocadağ’ın narkotik şubede çalışırken görevlendirildiği Kepez ilçesindeki Gülveren İlköğretim Okulu’na belirtilen saatten geç gitmesi nedeniyle hakkında açılan soruşturma nedeniyle verilen ceza 13 Şubat 2019 günü kendisine tebliğ edilmek istendi. Tebligatı imzalamayan emekli polis memuru Mehmet Kocadağ, tebligata “10.03.2017 günü emekli oldum. Antalya Valiliği’nin emrinde çalışan polis memuru değilim. Bu tebligat Fethullahçı Terör Örgütü’nün halen faaliyette olduğunu ve FETÖ ile mücadele edenleri sindirmeye çalıştığının belgesidir. Siz beni uyaramazsınız. Ben sizi uyarıyorum. FETÖ’nün yolundan çıkın, devletin adına çalışın. FETÖ’nün değirmenine su taşımayın. Adalet bir gün size de lazım olabilir” şerhini düştü.
Kocadağ, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un “FETÖ’nün hedefinde ordudaki Alevi subaylar vardı” saptamasının emniyette de geçerli olduğunu belirterek kendisinin hedef seçilmesinin ardında Alevi olmasının yattığını söyledi.

Alevi polisler hedefte
Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde kendisiyle birlikte diğer Alevi polislerin de sürgün, uyarma ve sindirmeye yönelik baskılar oluşturulduğunu kaydetti. Kocadağ, Ali Yılmaz’ın Antalya Emniyet Müdürü olmasından sonra kendisi ve diğer Alevi polisler için kara günlerin başladığına dikkat çekerek şunları anlattı:
“2009 yılı yaz aylarında Antalya Emniyet Müdürü olarak FETÖ mensubu Ali Yılmaz atandı. 31.12.2010 günü birlikte görev yaptığımız Alevi olan bayan polis ile tarafıma KOM Şube’den gönderilmek üzere rapor tutuldu. Antalya KOM Şube Müdürlüğü’nden benimle beraber ne kadar Atatürkçü, devletçi ve özellikle Alevi personel varsa şubeden gönderildi. Ben idare mahkemesine dava açıp 2010 yılı nisan ayında şubedeki görevime geri döndüm. Benim hakkımda rapor tutan Emniyet Amiri Halis Çevik ile KOM Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu halen FETÖ firarisidir. Aynı zamanda ByLock kullanıcısıdırlar. KOM. Şube Müdürü 2012 yılında İzmir KOM Müdürü oldu. Binali Yıldırım’a Liman operasyonunu yaptı. 31.12 2010 günü rapora istinaden 18.01.2011 günü KOM Şube Müdürlüğü’nden gönderildim. Hakkımda göreve gitmediğim gerekçesiyle idari soruşturma açıldı. Bir günlük maaş kesimi cezası aldım. Cezayı İdare Mahkemesi kararıyla iptal ettirdim. Kaçakçılık branşım iptal edildi. Mahkeme kararıyla tekrar kaçakçılık branşımı geri aldım. 2013 yılı nisan ayında tekrar KOM Şube’deki görevime mahkeme kararıyla geri döndüm. 10.03.2017 günü emekli oldum. 13 Şubat 2019 günü Antalya Valiliği İl Polis Disiplin Kurulu tarafıma uyarma cezasını tebliğ etmek istedi. Tebligata şerh düşüp imzalamadım. Mahkeme tarafıma mahkeme masraflarını iade ediyor Antalya Valiliği uyarma cezası veriyor.”