Ekonomik kriz yurttaşın geçim derdini büyütürken, muhalefet erken seçimi işaret ediyor. TELE1, siyasette devam eden tartışmalar ve geçim sorunu ile ilgili yurttaşlara mikrofon uzattı. Vatandaşlar, yaşadıkları zor durumu TELE1'e anlattı.

Türkiye’de erken seçim tartışmaları devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yoksulluğun devam etmesi durumunda erken seçimin gündeme geleceğini vurgularken, Cumhur İttifakı ise gündemlerinde seçimin olmadığını ifade etmişti. TELE1, erken seçim ve geçim sorunu ile ilgili vatandaşlara mikrofon uzattı. Yurttaşlar, ekonomik kriz nedeniyle geçinemediğini belirtirken, iktidarın değişmesi gerektiğini savundu.

“KİRALAR 20 BİN LİRA, PARKLARDA MI KALALIM”

Bir yurttaş, geçinemediğini belirterek, “Kiralar 20 bin lira. Oturamıyoruz. Dışarılarda, parklarda mı kalalım? Erken seçim olsun. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden razıyız. Erdoğan’dan değiliz” diye konuştu.

“YETİMLERİN, ÇOLUK ÇOCUĞUN HAKKI YENİYOR”

Bir kadın vatandaş, iktidarı eleştirerek “20-25 senedir başımızda. Yetimlerin, çoluk çocuğun hakkını yiyor. Erken seçimde sonuç değişir. İnşallah olur. Kim gelirse razıyız” dedi.

“MİLLETİN ‘DUR’ DEME VAKTİ GELDİ DE GEÇİYOR”

Bir yurttaş, erken seçim ile ilgili “Bence erken seçim olmaz, iki parti birbirine kenetlenmiş. Onlar ayrılmadığı sürece mümkün değil. 2028’e kadar devam eder. Seçim olsa değişir. Türkiye’deki siyasi durum tamamen değişir. Büyükşehirdeki belediyeler gibi değişir. Millerin dur deme vakti geldi de geçti” ifadelerini kullandı.

“DEVLET YOKSULUN YANINDA DEĞİL”

Eşinin emekli maaşıyla geçinmeye çalıştığını belirten bir kadın yurttaş da “Ben 7 bin 500 lira alıyorum. Eşim yok. 5’ini veriyorum bana 2 bin 500 lira kalıyor. Devlet yoksulun yanında değil. Ben bu hükümete nasıl benim hükümetim diyeyim. Filler çarpışıyor, çimenler eziliyor. Bizler eziliyoruz” dedi.

“HAKLARIMIZI GERİ VERSİNLER, SADAKA İSTEMİYORUZ”

Geçinmekte güçlük yaşayan emekli bir diğer vatandaş, “Kesinlikle doğru olan bir şey var, ülkemiz doğru bir yöne gitmiyor. Biz emekliler çok zor durumdayız. Bizim 2008’de değiştirilen haklarımızı geri versinler o zaman paramız bize yetecek. Biz sadaka istemiyoruz. Devlet kurumları güvenilir kurumlardır. TÜİK’in başındaki arkadaşlar yalancı ve hak yiyenlerdir. Ot tanesi kadar hakkım varsa en ufak çalışanına dair helal etmiyorum” Ekonomik kriz yurttaşın geçim derdini büyütürken, muhalefet erken seçimi işaret ediyor. TELE1, siyasette devam eden tartışmalar ve geçim sorunu ile ilgili yurttaşlara mikrofon uzattı. Vatandaşlar, yaşadıkları zor durumu TELE1'e anlattı.