“Emekliye beş bin lira” vaadi etkili oldu mu? Ankara’da dikkat çeken seçim anketi

Yayın tarihi: 29 Şubat 2024 Perşembe 10:16 pm - Güncelleme: 29 Şubat 2024 Perşembe 10:16 pm

Yapılan son araştırmalar, Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’un “emekliye beş bin lira” vaadinin etkili olmadığını gösterirken ABB Başkanı Mansur Yavaş, seçimde önde görülüyor.

Yerel Seçimler’in yapılacağı 31 Mart tarihi yaklaştıkça seçim gündemi hareketlenmeye ve seçim anketleri artmaya devam ediyor.

Kamuoyunda sonucu merakla beklenen illerin başında Ankara geliyor. TELE1 ekranlarında Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programında son seçim anketi sonuçlarını aktaran Bi-En Araştırma Genel Koordinatörü Tacire Baktaş, dikkat çekici veriler sundu.

Tacire Bektaş’ın aktardığı sonuçlara göre Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 45.2 oy ile yüzde 42.6 oy alan Cumhur İttifakı ABB Başkan Adayı Turgut Altınok’un önünde görülüyor.

Baktaş ayrıca, Mansur Yavaş’ın yürüttüğü sosyal belediyecilik anlayışının Ankara’da halka işlediğini, bu nedenle Turgut Altınok’un emeklilere beş bin lira maaş vaadinin etkili olmadığını söyledi.

“SOKAK MANSUR YAVAŞ’IN ADINI KONUŞMAYA BAŞLADI”

Baktaş, Ankara’daki son durum içi şunları söyledi:

Bizim 20 gün önce Ankara’da yaptığımız bir çalışma vardı. O çalışmamızda neredeyse başa baş gelen bir durum vardı fakat Turgut Altınok’un adı açıklandığında pozitif bir hava yarattı fakat birden durdu. Sokak Mansur Yavaş’ın adını konuşmaya başladı. Sosyal belediyecilik öyle güzel işlenmiş ki Ankara’da. Sayın Altınok diyor ki ben emeklilere ekstradan beş bin lira maaş vereceğim fakat bu kabul görmüyor. AK Parti’ye, MHP’ye oy veren seçmen de Mansur Yavaş’ı beğeniyor. Yeniden Refah’ın da kendi adayıyla çıkmış olması orada AK Parti’ye küsmüş olan seçmen tabanı Yeniden Refah’ın arkasında birleşti. Mansur Yavaş bugün için seçimi kazanan görünüyor.

Mansur Yavaş’tan Turgut Altınok’a ‘SMS’ tepkisi: Yapamayacakları şeyi iddia ediyorlar

Yapılan son araştırmalar, Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’un “emekliye beş bin lira” vaadinin etkili olmadığını gösterirken ABB Başkanı Mansur Yavaş, seçimde önde görülüyor.

 

 

 

Kaynak: TELE1