Emeklilerin bayram ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu

Yayın tarihi: 10 Nisan 2021 Cumartesi 12:04 pm - Güncelleme: 10 Nisan 2021 Cumartesi 12:04 pm

13 milyonu aşkın emekliye ödenecek 1000 TL’lik ikramiyelerinin ödenmesine Ramazan Bayramı için mayısın ilk haftası başlanacak.

Her yıl Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde 13 milyondan fazla emeklinin hesabına yatan 1.000 TL’lik ikramiyenin yatırılacağı tarihler belli oldu. Ramazan Bayramı ikramiyeleri, Mayıs ayının ilk haftasında yatırılacak. Sürekli iş göremezlik geliri alan da ikramiyeden faydalanabilecek.

Kurban Bayramı ikramiyesinin de 12-16 Temmuz tarihlerinde yatırılması bekleniyor. Böylece Temmuz ayında hem zam hem de ikramiye verilecek. Emekliler, her yıl ocak-temmuz aylarında son 6 ayın enflasyon rakamlarına göre zam alıyor.

Yılda iki ikramiyeden vefat eden emeklilerin hak sahibi yakınları da yararlanabilecek. Dul ve yetimler ikramiyeden hisseleri oranında yararlanacak. Hem eş hem çocuk ikramiye alabilecek. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara ise en fazla ödeneğe imkân veren tek dosya üzerinden ödeme yapılacak. Hem kocasından hem babasından ölüm aylığı alan kişilerin ikramiyesi, iki dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek.