Emeklilere yüzde 30 indirim

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2024 Salı 12:56 pm - Güncelleme: 13 Ağustos 2024 Salı 12:56 pm

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sinema salonlarında emeklilerin yüzde 30 indirimli bilet alabileceğini duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Emekliler Yılı” için yeni bir adım attı. Bakanlığın Sinema Genel Müdürlüğü ile Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) arasında yapılan görüşmeler sonucunda, emeklilere sinema salonlarında gün boyu tüm seanslarda yüzde 30 indirim sağlayacak bir protokol imzalandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, haberi sosyal medya hesabından “Emeklilerimize güzel bir haber” ifadeleriyle duyurdu.

Ersoy paylaşımında “Emeklilerimiz, emekli kimlik kartlarını ibraz etmeleri şartıyla, SİSAY üyesi sinema salonlarından % 30 indirimli bilet alabilecekler. Bu indirim, emeklilerimizin sosyal hayata daha aktif katılmalarına ve kültürel etkinliklerden daha fazla faydalanmalarına olanak tanıyacak. Emeklilerimizin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaları sürdürecek ve bu tür iş birlikleriyle emeklilerimizin kültür ve sanata erişimini kolaylaştırarak yaşam kalitelerini artırmaya devam edeceğiz.” dedi.

emekli, indirim

Kaynak: TELE1