Emeklilerden iktidara zam çağrısı: Bizi çıldırtmayın

Yayın tarihi: 8 Ocak 2022 Cumartesi 5:16 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2022 Cumartesi 5:16 pm

Emekli aylıkları için yapılacak zammın belli olmasıyla birlikte, tutarın asgari ücretten düşük olmasına tepki gelmeye devam ediyor. Tüm Emekliler Sendikası tarafından yapılan basın açıklamasında, “Yüzde 25 verip, yüzde yüz geri aldınız. Hiç mi yüzünüz kızarmadı? Bizi çıldırtmayın” denildi.

Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin maaş zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklisine yüzde 27,48, işçi emeklisine yüzde 25,48 zam yapılacak. Ancak, asgari ücretten düşük düzeyde kalacak olan maaşlar için emekliler isyan etmeye devam ediyor. Tüm Emekliler Sendikası İstanbul Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, iktidara şu çağrılarda bulunuldu:

“Bizi çıldırtmayın. Maaş zamlarımızı yolunmuş kuşa çevirdiniz. Yüzde 25 verip, yüzde yüz geri aldınız. Hiç mi yüzünüz kızarmadı? Bizi çıldırtmayın.

Dövizde yapılan oynamalarla, yandaşları daha da zengin ettiniz. Paramızı pul ettiniz. Bizi çıldırtmayın. Hazinede para kalmadığından, emeklileri, emekçileri kendinize kul ettiniz. Bizi çıldırtmayın.

Şehir içi ulaşıma, elektrik ve doğalgaza insafsızca zamlar yaptınız. Çarşı pazar yangın yerine döndü. Hayatımızı zehir ettiniz. Bizi çıldırtmayın.

Aylık bağlama oranlarını yüzde 70’lerden, yüzde 20’lere düşürdünüz. Bizleri 2.500 lira maaşa mahkum ettiniz. Bizi çıldırtmayın.

En düşük emekli maaşı 5.200 TL olması için, emeklilerin örgütlenme hakları önündeki engel ve yasakların kaldırılması için mücadele edeceğimize söz veriyoruz.

Toplu sözleşmeli sendika hakkımız verilmediği için, isyandayız. Emekli Sendikaları kapatılmak istendiği için, isyandayız. Krizin faturasını bizlere ödettirdiğiniz için, isyandayız. Sağlıkta yapılan kesintilerden için, isyandayız. İntibak yasasını çıkarmadığınız için, isyandayız.”

İşte memur ve emekli maaşına yapılacak zam oranı

Bir AKP’li daha çark etti