Emeklilerden ‘bütçe’ protestosu: Krizin faturasını Saray’a ödettirmek için söz veriyoruz

Yayın tarihi: 10 Aralık 2020 Perşembe 5:25 pm - Güncelleme: 10 Aralık 2020 Perşembe 7:57 pm

Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli Sen), 108 şube ve temsilciliğinde, eşzamanlı olarak Meclis’teki bütçe görüşmelerini protesto etti. Emekliler taleplerini dile getirerek, “İntibak yasasının çıkarılması için, emekli ve eşlerine ücretsiz ulaşım için, emeklilik yaşının 65’e çıkmaması için, emeklilikte yaşa takılanlar için, tüm emeklilerin birleşmesi için, mücadele edeceğimize söz veriyoruz” açıklamasını yaptı.

Tüm Emekli Sen, 108 şube ve temsilciliğinde, eşzamanlı olarak Meclis’teki bütçe görüşmelerini protesto etti.  İstanbul’da Tüm Emekli Sen Esenyurt Şube tarafından yapılan eyleme DİSK Emekli Sen, CHP Esenyurt ve Başakşehir Örgütü, Sol Parti, HDP, Halkevi, Emek Partisi, BADER, TÜKODER, ÇYDD üyeleri ve yöneticileri de katıldı.

Eylemde hayatını kaybeden sendika üyelerinden Sevgi Evgin Göyçe, Adnan Polat, Mustafa Özdemir, Süleyman Kozan, Remzi Erdoğan, Mehmet Güner, Ali Özdolap anılırken; özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler saygı duruşunda bulunuldu.

Taleplerini dile getiren emekliler, zamlara dikkat çekti, “Emeklilere ayrılan bütçe yüzde 5, tüketim zamları ise yüzde 50” hatırlatmasını yaptı.

‘Krizin faturasını Saray’a ödettirmek için söz veriyoruz’ başlıklı ortak metinde şu ifadeler yer aldı:

“18 MİLYONUZ!”

Emekli sendikalarını kapatamayacaksınız. Kapıdan kovsanız bacadan gireriz. Çünkü biz 13 milyon emekliyiz. EYT’lilerle 18 milyonuz. Çünkü biz, hayatın kendisiyiz. Emeklilerle ilgili yasal düzenleme için, toplu sözleşmeli sendika hakkımız için, emeklilere yılda 4 maaş ikramiye için, mücadele edeceğimize söz veriyoruz.

Emeklilere ayrılan bütçe % 5. Tüketim zamları ise % 50. Bu adaletsizliğe karşı çıkmak için, krizin faturasını saraya ödettirmek için, sağlıkta yapılan kesintiler için, emekli maaşlarının yükseltilmesi için, mücadele edeceğimize söz veriyoruz.

İntibak yasasının çıkarılması için, emekli ve eşlerine ücretsiz ulaşım için, emeklilik yaşının 65’e çıkmaması için, emeklilikte yaşa takılanlar için, tüm emeklilerin birleşmesi için, mücadele edeceğimize söz veriyoruz. Ormanlarımız, madenlerimiz için, topraklarımız, sularımız için, kadın cinayetlerinin son bulması için, çocuklarımızın geleceği için, mücadele edeceğimize söz veriyoruz.”

Eylem, ‘Emekliler Birleşik Mücadeleye’, ‘Artık Bıçak Kemikte Mücadele Şart’, ‘Birleşe Birleşe Kazanacağız’,  ‘Savaşa Değil Emekliye Bütçe’ sloganlarıyla sona erdi.