Emekliler isyan etti! Oturma eylemine başladılar

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2023 Pazartesi 9:21 am - Güncelleme: 24 Temmuz 2023 Pazartesi 9:24 am

Emekli maaşına yapılan yüzde 25 oranındaki artışı protesto etmek için Ankara’ya yürümek isteyen emekliler Gebze meydanındaki Çamlık Parkı’nda oturma eylemine başladı.

Emekli maaşına yapılan yüzde 25 oranındaki artışı protesto etmek için Ankara’ya yürümek isteyen emekliler; Gebze İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürüyüşe izin verilmeyince Gebze meydanında Çamlık Parkı’nda bugün oturma eylemine başladı.
Emeklilerden Ramazan Töngel, adalet istediklerini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“ADALET BEKLİYORUZ”

“Emekli zammını protesto etmek için, 14 Mayıs’ta Kocaeli Valiliği’ne Ankara’ya yürümek için dilekçe verdik. Fakat dilekçemiz reddedildi. Ankara’ya yürüyüşümüz güvenlik nedeni ile kabul edilmedi. Biz de bunun için emekliler olarak Gebze Çamlık Parkı’nda oturma eylemi düzenliyoruz. Bu eylememiz bugün için devam ediyor. Önümüzde hafta içi de müracaat edip, iznimizi aldıktan sonra devam ettireceğiz. Biz emekliler olarak adalet istiyoruz. Memura yapılan maaş zammı ile emeklilere yapılan maaş zammı arasındaki ayrım emeklileri derinden üzmüştür. Hükümetimizin bu yanlıştan dönmesini istiyoruz. Biz, aynı yerlerden alışveriş yapıyoruz, aynı yerlerde yiyip içiyoruz; onlara farklı maaş zammı, bize farklı maaş zammı maalesef bizi derinden üzüyor. Hükümetimizden kısa sürede çözüm bekliyoruz, adalet bekliyoruz.”

MHP’ye ‘samimiyet’ testi! Meclis’e en düşük emekli aylığı için yeni teklif