Emekliler fatura zamlarını protesto etmek için her gün 9 dakika ampul söndürecek

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 3:55 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2022 Cuma 3:59 pm

Emekliler, zamlanan elektrik faturalarını protesto eylemine hazırlanıyor. Emekliler, 21 Şubat’tan itibaren her gün 9 dakika ampulleri söndürme kararı aldı.

Tüm Emekliler Eşgüdüm Kurulu 21 Şubat’tan itibaren elektrik ve doğalgaz faturalarına yapılan zamların kaldırılması için saat 21:00’de başlayarak her gün 9 dakika ampullerini söndüreceğini açıkladı.  Tüm Emekliler Eşgüdüm Kurulu bugün Ankara’da Mülkiyeliler Birliği’nde bir araya gelerek faturalara yapılan zamları ve hayat pahalılığına karşı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada işçi, BAĞKUR’lu ve memur emekliler arasında maaş bağlama oranlarının da yeniden düzenlenmesi talep edildi.

“BUNU MU HAK EDİYORUZ?”

BAĞKUR emeklisi Zekeriya Aksu, artan hayat pahalılığından şikayet ederek, “Ülkenin bütün zenginliğini çalıştığımız dönemde biz ürettik. Ürettiklerimizin karşılığında beklediğimiz şey bu olmamalı. 800-900 TL doğalgaz faturası geliyor ama siz evde üste üste kazak, içlik giyiyorsunuz. Elektrik keza öyle. Evinizde bir tost bile düşünüp yapamıyorsunuz. Bunu mu hak ettik biz? Bu yoksullaştırma operasyonu” dedi.

“EKMEK PARASI KALMIYOR”

10 yıldır emekli olan öğretmen Nesibe Durkut ise, yaşam kalitesinin sürekli olarak düştüğünü vurguladı. Durkut şunları söyledi:  “Yaklaşık 10 yıldır emekliyim. İlk emekli olduğumla günümüze baktığımda kıyaslanamayacak kadar dipteyiz. Artık aldığımız paraların bizi geçindirebilmesi mümkün değil. Ev kirası, faturalar ödendiği an elimize ekmek parası kalmıyor. Hep Avrupa ile kıyaslıyoruz ya Avrupa emeklileri Eylül olduğu zaman dünyanın en önemli turizm merkezlerini geziyorlar. Biz vazgeçtik başka ülkeleri, kendi bulunduğumuz şehrin içinde bir yerlerde gidip oturamıyoruz. Vazgeçtim yine oturmaktan, karnımı doyuramıyorum, faturalarımı ödeyemiyorum. İki üniversite öğrencisi çocuğum var, çocuklarıma harçlık veremiyorum. O çocuk aç geziyor, belki bir çay parasıyla geziyor. Buna kimsenin hakkı yok. Ve bu açlık bir şekilde giderilmeli. Bize simit yiyin diyorlardı. Simit 3 buçuk katına çıktı o zaman bizim maaşlarımız da en az 3 buçuk katına çıkmalı.”

Tezekle ısıtılan sobalı köy evine 1722 lira elektrik faturası geldi