Emekli Orgeneral Çetin Doğan: Deprem bölgesinde yaşanan acılar yanında benimki önemsiz

Yayın tarihi: 12 Şubat 2023 Pazar 6:52 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2023 Pazartesi 12:20 am

28 Şubat davasında tutuklanan emekli orgeneral Çetin Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz müvekkilinin, “Deprem bölgesinde yaşanan acılar yanında benimki önemsiz. Keşke yurttaşlarımız yaşasaydı. Ben kalmaya razıyım” ifadelerini kullandığını dile getirdi.

28 Şubat davasında FETÖ’cülerin hazırladığı iddianame ile tutuklanan emekli Orgeneral Çetin Doğan, ağır hastalıklarına rağmen cezaevinde tutuluyor. 83 yaşındaki Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Türkiye’yi sarsan deprem felaketi ile ilgili müvekkilinin şunları dile getirdiğini söyledi:

“Çetin Doğan, 543 gündür İzmir F Tipi Cezaevi’nde tutuluyor. 83 yaşında ve birçok sağlık sorunu var. Geçtiğimiz hafta kendisi ile görüşmeye gittiğimde, sağlık sorunları ve buna bağlı infaz erteleme başvurumuz da gündeme geldi. Ancak bu konuda konuşmak istemedi, beni susturdu.

Ülkesinin huzurunu her şeyin üstünde gören bir tavırla, “Deprem bölgesinde yaşanan acılar yanında benimki önemsiz. Keşke yurttaşlarımız yaşasaydı. Ben kalmaya razıyım” dedi. Sayısız hastalığı olan 83 yaşındaki biriydi bunu söyleyen. Avukat görüş odasında, yutkunabildim sadece.”

Çetin Doğan bir yıldır cezaevinde! Çorabını giyerken dahi zorlanıyor