Emekli Kurmay Albay Türkşen: Montrö’yü değiştirmeye kalkarsanız Dolmabahçe’nin önüne Amerikan gemilerini dizersiniz

Yayın tarihi: 6 Nisan 2021 Salı 11:11 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2021 Çarşamba 9:34 am

Tuba Emlek’in sunduğu Mercek’in bu haftaki konukları; Hukukçu Dr. Ruşen Gültekin, Gazeteci Mehmet Ali Güller, Gazeteci Ümit Zileli ve Emekli Kurmay Albay Ali Türkşen oldu. Programda, Montrö’ye yönelik açıklama yapan emekli amirallerin gözaltı değerlendirildi.

Türkşen, emekli amirallerin açıklaması sonrası çıkan tartışmalarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“DOLMABAHÇE’NİN ÖNÜNE AMERİKAN GEMİLERİNİ DİZERSİNİZ”

“Siz Montrö’yü sabahtan akşama değiştirmeye kalkarsanız şu anda ‘Geldikleri gibi giderler’ diyecek bir lider olmadığı için Dolmabahçe’nin önüne Amerikan gemilerini dizersiniz. Geldikleri gibi gene göndeririz, onu gönderecek vatan evlatları var. Ama siz Amerikan gemilerini Dolmabahçe’nin özüne çağırırsanız Montrö’yü konuşursanız bu insanlar bunu söylüyor size. Dertleri hapis yatmış olmalarına rağmen hala size bir şeyleri anlatmak. Çünkü siz laf anlamıyorsunuz.

“SARIKLI AMİRALİ ORDUDAN ATAMAYACAKSINIZ”

Sarıklı cübbeli Deniz Harp okulu okumuş 15 Temmuz tarihinde binbaşı rütbesinde olan ve şimdi sizin amiralliğe terfi ettirdiğiniz birisi namaz sırasında tekkesinde görüntü veriyor. 1 aydan fazla süredir bizim kendi arkadaş gruplarında böyle bir şey olabilir mi’ diye dolaşıyordu. Sizin bunu devlet olarak bilmemeniz mümkün değil. 1 aydır siz hiçbir şey yapmadınız. Sonradan çıkardığınız bir çok yasayla siz onu ordudan atamayacaksınız. En sonunda diyecekler ki bir daha makam aracıyla tekkene gitme. En fazla söyleyecekleri bu kadar. Sizin çıkardığınız yasalar irtica dahil herhangi bir eyleme karışmış insanları bu sistemin içinde tutmaya yönelik”