Hanefi Avcı’dan seçim açıklaması: Halk buna inanmayacak!

Yayın tarihi: 3 Nisan 2019 Çarşamba 11:35 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2019 Çarşamba 11:47 pm

Emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Twitter adresinden seçimlere dair değerlendirmelerini aktardı.

Emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Twitter adresinden seçimlere dair değerlendirmelerini aktardı.

Avcı, provokasyon uyarılarının da ciddiye alınması gerektiğini vurgulayarak, “Bugün halk, seçim neticelerini değiştirecek şaibeli bir işlemin sokağa yansıyacağı korkusunu duymaktadır” ifadelerini kullandı.

Avcı, “Seçim sonuçlarını değiştirmeye yönelik girişimler şeklen hukuki gibi gözükse de, halk buna inanmayacaktır” dedi.

Avcı’nın paylaşımları şöyle:

Her seçimde ‘hile yapılıyor’ iddialarının doğru olmadığına en güzel cevap 31 Mart 2019 seçimlerinde Ankara, İstanbul ve diğer Belediye Başkanlarının halkoyu ile demokratik olarak değişimidir. Bu, geçmişte yapılan tüm seçimlerin hukuka uygun yapıldığının ibrası manasına da gelir.

Ama seçimlerde ortaya çıkan tabloyu geri çevirmeye yönelik çabalar ve inandırıcı olmayan ‘oy çalındı’ iddiaları bütün bu olumlu havayı yok edeceği gibi, geçmiş seçimleri şaibe altında bırakacak, gelecek seçimlerin de hukuka uygun yapılacağına olan inancı sarsacaktır.

Seçim sonuçlarını değiştirmeye yönelik girişimler şeklen hukuki gibi gözükse de, halk buna inanmayacaktır. Bütün seçim sistemini ve seçim organlarını şaibe altında bırakacak böyle işlemelerin yaratacağı sorunların boyutu ve bedeli tahminlerin çok fevkinde olacaktır.

Bugün halk, seçim neticelerini değiştirecek şaibeli bir işlemin sokağa yansıyacağı korkusunu duymaktadır.

Ne siyasi partilerimizin, ne de seçim organlarının buna müsaade etmeyeceğine, yaptıkları işin ne kadar hassas ve ne büyük bir sorumluluk gerektirdiğinin bilinciyle hareket edeceklerine, halkın seçimlere ve kurumlara olan inancını sarsacak bir neticeyi onaylamayacaklarına inanmalıyız.

Seçim sistemimize göre, seçimle ilgili kararları, içinde hâkimlerin olduğu ilçe, il ve Yüksek Seçim Kurullarının sıra ile birbirini denetleyerek, birbirini takip eden zincirde alacağına, bütün kurumların bilerek hukuksuz uygulamaya onay vermeyeceğine inanıyoruz.

Kurumlar, halkta bu inancı sarsacak kararlar almayacağı ve işlem yapmayacağını halka göstermelidir.”