Emekli Büyükelçi Elekdağ’dan Washington’a önemli mesaj

Yayın tarihi: 30 Nisan 2023 Pazar 8:54 am - Güncelleme: 30 Nisan 2023 Pazar 8:54 am

Haber: Yılmaz Polat-TELE1 Washington Temsilcisi 

ABD’de Atatürkçü Türk Derneklerinin çatı kuruluşu Türk- Amerikan Dernekleri Asamblesi’nin ( ATAA- Assembley Of Turkish American Associations) yıllık konferansı Washington’da yapıldı.

ABD’de 10 bölgede 50’nin üzerinde yerel derneği bünyesinde toplayan ATAA’nın 44’ncü kuruluş yıldönümünde Cumhuriyetin 100’ncü kuruluş yıldönümü de kutlandı.
ABD’nin her bölgesinden temsilcilerin ve çok sayıda katılımcının olduğu konferansa, ATAA’nın kurulmasında büyük emeği olan dönemin Washington Büyükelçisi Şükrü Elekdağ video mesajla katıldı.

Konuşmasında ‘14 Mayıs’ta yapılacak seçimin tek adam rejiminin sonu olacağını’ anlatan Elekdağ, ‘Millet İttifakı’nın demokrasiye dönmeyi taahhüt ettiğini’ belirtti. Millet İttifakı’nın iktidar olacağını kaydeden Elekdağ, programlarında yer alan ’bağımsız yargı, kuvvetler ayrılığı ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüleceğini’ bildirdi.

DAVET ÇIKARIYOR

Washington’da en uzun süre büyükelçilik yapan Elekdağ, Türk-Amerikan ilişkilerine de değindi, AKP dış politikasının ilişkileri çıkmaza soktuğunu bildirdi. ‘ABD’nin PYD-YPG, sözde Ermeni soykırımı ve Yunanistan politikasını’ da eleştiren Elekdağ, ‘Türk-Yunan savaşına davetiye çıkarıyor’ dedi.

“GEL 15 MAYIS GEL”

ATAA Başkanı Mazlum Koşma da ‘ Gel 15 Mayıs gel’ dediği konuşmada, ‘1979 yılında kurulan ATAA’nın ‘ Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Demokrasi, Laiklik, Hukuk kurallarına ve İnsan Haklarına Saygı prensipleriyle yola çıktığını’ belirtti.

ATAA’nın kurucu Başkanı Dr. Ülkü Ülgür Asamblenin kuruluş amacını ve tarihçesini anlattı. Değişim Liderleri ve Turkish Women’s Initiative Derneği kurucusu Sema Başol da Türk kadınının başarılarını örneklerle anlattı.