Emekli Amiral Türker Ertürk iktidarın asıl amacını deşifre etti: Tehlike gerçekten çok büyük

Yayın tarihi: 12 Şubat 2024 Pazartesi 3:09 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2024 Pazartesi 3:09 pm

Tuzla Piyade Okulu‘nda Atatürk resmi takmayan teğmenleri uyaran teğmenlerin de TSK’dan ihraç edilmesini Emekli Amiral Türker Ertürk TELE1’de değerlendirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okul Komutanlığı’nda 10 Kasım’da Gazi Mustafa Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde düzenlenen anma töreninde Atatürk’ün fotoğrafını yakasına takmayan personel ile buna tepki gösteren diğer teğmenlerin Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edildiğini açıklandı. Atatürkçü teğmenlerin ihraç kararları tepkiyle karşılandı.

TELE1’de Ülkü Çoban’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Emekli Amiral Türker Ertürk konu hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Ertürk ‘Bu ihraç kararının verilmesi Atatürk konusunda TSK’da bir kutuplaşmalar olduğunu tarikatçıların olduğu, bunların görevin yerine getirilmesini emir-komuta zincirine engel olduğunun bir anlamda kabulü anlamına geliyor” dedi.

Atatürk rozeti takmayanları uyaran teğmenlerin TSK’dan ihracı sonrası ADD’den suç duyurusu

“İKTİDAR NE YAPTIĞINI BİLİYOR”

Sözlerine devam eden Ertürk ” Bakınız iktidar ne yaptığını biliyor. Çağ dışı da olsa ideolojine sahip çıkıyor, iki ileri bir geri de olsa Türkiye’yi istediği bir noktaya taşımaya çalışıyor. Yani iktidar bir anlamda sinsi bir tırmanma stratejisi uyguluyor. Ne demek bu? Üniter laik demokratik hukuk devletini yıkmak için uygulanan yol ve yöntemler bunlar. Çünkü bir defa daha ani olarak gerçekleştirilmesi durumunda aynen gezi eylemleri gibi büyük tepkilerin doğma olasılığını yok etmek için böyle bir sinsi tırmandırma yapıyor.

TEHLİKE GERÇEKTEN BÜYÜK

Geçmişte Gülen’e şimdi ise başka cemaatlere bu hedeflere yönelik olarak destek verdi veriyor alıyor ve hala devam ediyor. 4 Nisan 2021’de 103 amiralin duyurusu vardı, iki konu vardı birisi Montrö diğeri sarıklı amiral. Çünkü sarıklı amiral buzdağının su üstündeki bölümüydü tehlike de gerçekten çok büyük. Gerçekten çok vahim bu basit disiplinsizlik olayı gibi değil, Hatta 15 Temmuz’a bizi götüren kilometre taşları gibi bunlar biz bunları daha önce yaşadık. Daha da kötüsü savunma bakanı Yaşar Bey’i açıklamaları vahim. Diyor ki ” Bir tane öğrencimiz yakasına takması gereken resmi takmadı” Ya kim o resim. Yani savunma bakanı gerçekten söylediklerini kulakları duyuyor mu?

Kaynak: TELE1