Köle işçilik yasasına direnen DİSK’e meclis önünde polis müdahalesi!

Yayın tarihi: 5 Kasım 2020 Perşembe 12:28 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2020 Perşembe 1:26 pm

Kıdem hakkını gasp edecek yasaya karşı meclis önünde açıklama yapmak isteyen DİSK üyelerine polis saldırdı. Birleşik Metal İş sendikası Genel Yönetim Kurulu üyesi Hami Baltacı, polis müdahalesi sonucu gözaltına alındı.

Kıdem hakkının gasp edilmesine karşı meclis önünde basın açıklaması yapmak amacıyla bir araya gelen DİSK üyelerine polis müdahale etti. Müdahale sırasında Birleşik Metal İş sendikası Genel Yönetim Kurulu üyesi Hami Baltacı gözaltına alındı. Baltacı’nın gözaltına alınmasını görüntülemek isteyenlere gazetecileri polis kalkanla engellemeye çalıştı.

Köle işçilik yasasına karşı çıkan emekçiler eylemlerine devam ediyor. Kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldıran torba yasa teklifine karşı haklarına sahip çıkan işçilerin iş yerlerinde düzenledikleri eylemler devam ediyor.

Salgını fırsat bilen AKP iktidarı ekonomik krizin faturasını işçi sınıfına ödetmekte ısrar ediyor. Torba yasayla meclise getirilen köle işçilik yasası ile kıdem ve ihbar tazminatı hakkını gasp edilecek.

10 milyon işçinin hakkına gasp! AKP köle ordusu yaratacak

Türkiye’nin bir çok kentinde düzenlenen eylemlerle protesto edilen köle işçilik yasasına karşı emekçiler eylem yaptı. Çeşme Belediyesi işçileri düzenledikleri eylemde, “Geçmişten bugüne işçi sınıfının, direne direne kazandığı, geliştirdiği, savunduğu ve bizlere emanet ettiği bu temel hakları gasp edemezsiniz.” ifadelerini kullandı.

 

Makina Takım işçileri ise düzenledikleri eylemde “İşçi sınıfı susturulamaz! Kıdem tazminatımızdan elinizi çekin!” dedi.

İzmir’de de işçiler kıdem tazminatı için sokaktaydı.  25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı ve diğer haklarını gasp edecek torba yasaya karşı bir araya gelen Genel-İş üyesi işçiler, “Torba yasayı geri çekin” dedi

 

Kırklareli Belediyesi işçileri de sokaktaydı