Metal işçileri grev yasağı kararını dinlemedi! ‘Bıçak kemikte grev kapıda’

Yayın tarihi: 13 Aralık 2022 Salı 3:04 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2022 Salı 3:06 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘milli birliği bozucu nitelik’ olduğunu iddia ederek grev yasağı kararına Bekaert işçileri direniyor. Emekçiler, gözdağı verilmek için mesaiyi yarım saat erken başlattıkları belirterek greve devam etti. Fabrika önünde ‘Bıçak kemikte grev kapıda’ sloganları  atıldı.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Bekaert İzmit Çelik Kord Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde Birleşik Metal-İş Sendikası ve Kartepe ilçesinde Bekaert Kartepe Çelik Kord Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketin’de Özçelik-İş Sendikası grev kararı aldı.

Resmi Gazete’de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre grev kararları “milli güvenliği bozucu nitelikte” iddia edilerek 60 gün süreyle ertelendi.

Birleşik Metal İş Sendikası, grev yasağını kabul etmediklerini duyurdu. Bekaert emekçileri, ‘bu iş yerinde grev var’ afişi ile fabrika önünde eylemlerine devam etti. Emekçiler,  ‘İşçiler açken patronlara huzur yok’, ‘Sadaka değil toplu sözleşme’ ve ‘Bıçak kemikte grev kapıda’ sloganları attı.

 

İşçiler grevde ısrarcı: Erdoğan’ın kararını tanımayacağız