“Emeğin ve kutsal alın terinin günü kutlu olsun”

Yayın tarihi: 30 Nisan 2021 Cuma 3:22 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2021 Cuma 3:22 pm

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla “Yaptığımız ve yapacağımız her hizmette, emekçi kardeşlerimizin döktüğü alın terini her şeyin üzerinde tutarak, Bodrum’un tüm değerlerini ve güzelliklerini onlarla birlikte büyüteceğiz. Emeğin ve kutsal alın terinin bayramı kutlu olsun” diyerek yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Tüm dünyada olduğu gibi salgının yıkıcı etkilerini daha derinden ve yakından hissettiğimiz bugünlerde hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bu süreçte alın teriyle geçinenler için bugünler daha zor geçmektedir. Hiç kuşku yok ki insanı insan yapan en temel ölçüt ortaya koyduğu emektir.

Böyle bir dönemde yardım ve dayanışmanın önünü daha fazla açarak, kendi içimizde dayanışmalıyız.

“Sosyal adalet” ilkesine daha fazla önem vererek, istihdamın önceliğimiz olduğunu unutmayarak, eşitsizlikleri azaltacak şekilde yeni bir yapılandırma şartının gerekliliği büyük önem taşımaktadır.

Emekçinin, işçinin bayramı; emek hakkı için mücadele eden emekçilerimizin örgütlülüğünün güç kazanacağı, sağlık ve iş güvencesinin korunup geliştirileceği, savaşsız ve sömürüsüz bir dünya diliyorum. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü özgürce kutlayabilmemiz için geçmişte büyük mücadeleler veren kardeşlerimizi ise en derin saygılarımla anıyorum. Bu duygularla, bütün emekçilerin ve çalışanların bayramını kutluyorum.