Eltisini yaralayan kadına 18 yıl hapis istemi

Yayın tarihi: 29 Haziran 2022 Çarşamba 12:34 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba 12:34 pm

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde 39 yaşındaki eltisi Ece Erdoğan’ı yaralayan 26 yaşındaki Sevtap Gülünbülbülü’nün 18 yıla kadar hapsinin istendiği iddianame düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şikayetçi Ece Erdoğan’ın Sevtap Gülünbülbülü’nün eşinin kardeşiyle nişanlı olduğu belirtilirken, tarafların 5 Mayıs 2022 günü saat 01:00’da Çayırbaşı Mahallesi’nde karşılaştıkları, aralarında ailevi meseleler nedeniyle tartışma çıktığı ifade edildi. İddianamede, Ece Erdoğan’ın nişanlısına ait silahı şüpheli Gülünbülbülü’nde görünce geri almak istediği, aralarında arbede yaşanması sonucu Sevtap Gülünbülbülü’nün yanındaki ikinci silahla ateş ederek Ece Erdoğan’ı yaraladığı açıklandı.

SİLAHI ÇALILIK ALANA ATIP KAÇTI

Düzenlenen iddianamade Ece Erdoğan ağız içinden aldığı mermiyle yaralanırken, merminin çıkış noktasının bulunmadığı belirtildi. Adli raporda sinüs kırığına neden olan yaralanmanın hayati tehlike oluşturmadığı ancak, hayati fonksiyonlara etkisinin ağır olduğu vurgulandı. Olay sonrası şüphelinin olay yerinden kaçıp suçta kullandığı silahı da çalılık bir alana attığı açıklanırken, diğer silahı ise olay yerinde düşürdüğü bildirildi. Şüpheli Sevtap Gülünbülbülü’nün aynı gün polis tarafından yakalandığı aktarıldı. İddianamede, yaralama olayından önce Ece Erdoğan’ın nişanlısı Sercan Gülünbülbülü’nün kendisine ait silahla, alkollü şekilde mahallede havaya ateş ettikten sonra silahın Sevtap’a geçtiğinin anlaşıldığı belirtildi. Sercan Gülünbülbülü hakkında ‘Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’ suçundan ayrı bir soruşturma yürütüldüğü açıklandı.

‘ÖLDÜRMEYE ELVERİŞLİ BİR EYLEM’

İddianamede, Ece Erdoğan’ın baş bölgesi gibi hayati bir bölgeden yaralandığı, merminin damak bölgesine girdiği dikkate alındığında, her ne kadar Adli Tıp raporunda hayati tehlike bulunmadığı belirtilse de, eylemin öldürmeye elverişli bir eylem olduğu konusunda tereddüt bulunmadığı ifade edildi. İddianamede, şüpheli Sevtap Gülünbülbülü’nün ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar, ‘Ruhsatsız silah taşımak’ suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Şüpheli Sevtap Gülünbülbülü önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Uğur Dündar hakkında ‘pes’ dedirten Sedat Peker davası! Hapis isteniyor