Elon Musk’tan Twitter’a yönelik yeni açıklama! “Politikamız erişim özgürlüğü değildir”

Yayın tarihi: 18 Kasım 2022 Cuma 11:02 pm - Güncelleme: 18 Kasım 2022 Cuma 11:02 pm

Twitter’ı satın aldıktan sonra platformda yaptığı değişikliklerle tartışma yaratan Elon Musk’tan bir açıklama daha geldi. Musk, “Yeni Twitter politikası, konuşma özgürlüğüdür, ancak erişim özgürlüğü değildir” dedi.

Twitter’ı nisan ayında 44 milyar dolar karşılığında satın alan Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, platforma yönelik açıklamalarıyla tartışılmaya devam ediyor.

İŞTEN ÇIKARMALARLA ELEŞTİLERİN ODAĞI OLMUŞTU

Twitter bünyesinde çalışan binlerce kişiyi işten çıkaran, uzaktan çalışmayı ve öğle yemeği hizmetine de son veren Musk yeni çalışma modelini kabul ettirmeye çalışıyor.

“YENİ POLİTİKA ERİŞİM ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİLDİR”

Twitter’a yönelik iddialara ve tartışmalara ilişkin açıklama yapan Elon Musk şu ifadeleri kullandı: “Twitter’ın politikası, konuşma özgürlüğüdür, ancak erişim özgürlüğü değildir. Olumsuz/nefret tweet’leri hızlıca kaldırılacak ve para kazanma özelliği de kaldırılacaktır, bu nedenle Twitter’a reklam veya başka bir gelir getirilmeyecektir. Özel olarak aramadığınız sürece tweet’i bulamazsınız, bunun İnternet’in geri kalanından hiçbir farkı yoktur. Kathie Griffin, Jorden Peterson ve Babylon Bee görevlerine iade edildi. Trump’ın kararı henüz verilmiş değil.”

ABD’li senatörlerden Elon Musk için mektup! “Twitter’ını soruşturun”