‘Elon Musk Twitter’ı alırsa acı dolu bir dünyaya gireriz’

Yayın tarihi: 20 Nisan 2022 Çarşamba 1:00 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 1:43 pm

Reddit eski CEO’su Yishan Wong, “Elon Twitter’ı devralırsa, acı dolu bir dünyaya gireriz” ifadelerini kullandı.

Wong’a göre Musk, “2004’ten beri internet kültürüne ne olduğunu anlamıyor”. Wong bununla ilgili özellikle Bitcoin örneğini verdi. Musk’ın kripto paralara olan ilgisi nispeten yeni diyebiliriz. Musk’ın GameStop ile ilgilendiği ve hisselerini satarak çok para kazandığını da doğru.

Reddit

CEO’ya göre Musk internette olup bitenleri geriden takip ediyor ve bu da bir problem olabilir. Ancak Elon Musk her ne kadar kripto paraları ilk çıktığı zamanlardan beri takip etmese de Twitter üzerinde ciddi bir kitleye sahip diyebiliriz. Tesla CEO’su adeta her attığı tweet ile piyasaya yön veriyor.

 

Sosyal medya şirketlerindeki çoğu programcı ve yönetici, kullanıcıların kötü davranışlarını denetlemek istemez. Ancak internet artık denetlenmesi gereken bir ortam haline gelmiş durumda. Elon Musk ise Twitter üzerinde ifade özgürlüğüne çok fazla önem veriyor. Bu da denetlemelerin şu anki durumuna kıyasla gevşetileceği anlamına geliyor. Eğer durum böyle olursa internet daha fazla zorbanın olduğu bir yer haline de gelebilir. Wong, “İnternet eskisi gibi değil. Bunu platformlar yapmadı ancak 90’ların internet kültürü değişti” ifadelerini de ekledi.

Ele geçirilen Rusya drone’unun içinden koli bandı ve Canon DSLR kamera çıktı