Elon Musk’ın Twitter serüveni bir türlü gündemden düşmüyor

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 7:30 am - Güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı 1:49 pm

Elon Musk’ın Twitter’ın bir kısım hisselerini almasıyla başlayan ve ardından uzun aylar boyunca devam eden süreç, bu gidişle yılın sonuna kadar devam edecek gibi görünüyor.

Hatırlanacağı üzere bu sürecin fitilini ateşleyen olaysa, Elon Musk’ın Twitter’deki bot hesap sayısının kendisine söylendiği gibi %5 civarında olmadığını, oranın iddia edilenden çok daha fazla olduğunu iddia ederek alım sürecini iptal ettiğini duyurmasıyla başlamıştı.

 

Bu konuya ilişkin derhal bir açıklama yapan Twitter yönetimi ise, Elon Musk’ın dava edileceğini iddia etmiş ve gerçekten de birkaç güç içerisinde mahkeme yoluna gidildiği duyurulmuştu. İşte bu olaylar sonrası bir müddet sessizliğe gömülen Elon Musk, nedendir bilinmez son günlerde yeniden bu yarayı kaşımaya başladı.

 

elon musk

Özellikle son 10 gündür Twitter’da bulunan bot hesap sayısının sanılandan çok daha fazla olduğuna dair paylaşımlar yapan Elon Musk, bu paylaşımlarından birinde Twitter CEO’su Parag Agrawal’a oldukça ilginç bir öneride bulundu. Musk Agrawal’a hitaben yaptığı paylaşımda, kendisiyle herkesin önünde bu konuyu tartışmak istediğini ve Twitter’da iddia edildiği gibi bot hesap sayısının %5’i geçmediğinin kanıtlanması için bu fırsatın kullanılması gerektiğini dile getirdi.

 

Ünlü milyarder, bu isteğinin yerine getirilmesi halinde ise anlaşmanın ilk şartlarıyla olduğu gibi kaldığı yerden devam edeceğinin de sözünü verdi. Ancak Twitter tarafından şu an için bu paylaşıma verilmiş bir yanıt bulunmuyor. Şirket muhtemelen yeni bir açıklama yapmak için Elon Musk’a açtığı davanın sonuçlanmasını bekleyecek.

İkinci el otomobil fiyatları düşebilir!