Elon Musk’ın Twitter macerası kısa sürdü

Yayın tarihi: 11 Nisan 2022 Pazartesi 7:52 am - Güncelleme: 11 Nisan 2022 Pazartesi 7:52 am

Geçen haftalarda Twitter’ın yüzde 9.2 hissesini satın alan Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın Twitter yönetim kurulundaki macerası kısa sürdü.

Twitter hisselerini satın aldıktan sonra Twitter’ın yönetim kuruluna girdiğini açıklayan ve sosyal medya platformunun akıbeti ile ilgili dikkat çekici anketler hazırlayarak takipçilerini heyecanlandıran Musk ile ilgili yeni bir açıklamayı bizzat Twitter CEO’su Parag Agrawal yaptı.

Elon Musk’tan Twitter’da çileyi sona erdirecek sinyal

Agrawal, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Elon Musk’ın 9 Nisan itibariyle resmen Twitter yönetim kuruluna girdiğini söylerken fakat aynı günün sabahında Elon Musk’ın yönetim kuruluna girmekten çekildiğini duyurdu.

“YÖNETİM KURULUNDA OLSUN YA DA OLMASIN”

Agrawal açıklamasında, “Salı günü Elon’un yönetim kuruluna atanabileceğini açıklamıştık ve incelemelerden sonra Elon resmi olarak 9 Nisan itibariyle yönetim kuruluna girdi. Fakat aynı sabah Elon yönetim kuruluna katılmak istemediğini söyledi. Ben bunun iyi olduğuna inanıyorum. Biz her zaman yönetim kurulunda olsunlar ya da olmasınlar hissedarlarımızın yorumlarını önemsiyoruz. Elon bizim en büyük hissedarımız ve biz onun uyarı ve önerilerine her zaman açığız” dedi.

HİSSESİNİ Mİ ARTIRACAK?

Fakat Musk’ın yönetim kuruluna girmek istememesi kafaları karıştırdı… Twitter ile ilgili tutkulu yorumlarda bulunan Musk, yönetim kuruluna girdiği için şirketteki hissesini yüzde 14.9’un üzerine çıkaramamıştı.

Musk’ın yönetim kuruluna girmeyerek hisselerini artırmasının bir seçenek olduğu belirtildi. Şu an Musk’ın hisselerinin değeri 2.89 milyar dolar değerinde.

Musk’ın hisseleri ortaya çıktıktan sonra, ünlü iş insanı Twitter üzerinden şirketin geleceği ile ilgili yorumlarda bulunmuştu.