Elon Musk’ın SpaceX şirketi, Starlink için Türkiye’de kayıt açtı

Yayın tarihi: 10 Şubat 2021 Çarşamba 4:29 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2021 Çarşamba 4:29 pm

Elon Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX şirketi, uzaydan internet sağlayan projesi Starlink için Türkiye’deki adreslerden ön kayıt açıyor. 99 dolar gibi bir depozito bedeli bulunan kayıtlarda, hizmetin alınamaması durumunda ücret iadesinin olmadığı belirtildi.

Proje için oluşturulan web sitesinden yapılan açıklamaya göre, Elon Musk’ın CEO’luk görevini üstlendiği SpaceX şirketinin en önemli projelerinden biri olarak gösterilen uzaydan intenet projesi Starlink için Türkiye’de de ön kayıtlar başladı.

Türkiye’den Starlink’e kayıt yaptırmak için ilk olarak Starlink’in resmi internet sitesine girilmesi gerekiyor. E-posta bölümünü doldurulup sonra adres kısmına geçip konumun seçilmesi gerekiyor. Gerekli bilgiler doldurup ‘Order Now’ butonuna tıklandığında ise Starlink’in hizmet sunacağı tarih gösteriliyor.

Wb sitesinde, Starlink hizmeti için 99 dolarlık bir ücret bilgisi bulunuyor. Bu ücretin ‘depozito bedeli’ olduğu belirtiliyor. Ön kayıt oluşturulması ve hizmet alınamaması durumunda ise ücret iadesi bulunmuyor.

Sitede, kapasitenin sınırlı olduğu belirtiliyor.

Dünya yörüngesindeki uydular aracılığıyla yeryüzüne internet hizmeti sunmayı planlayan şirket, bunun için uzaya binlerce uydu göndermiş ve yörüngeye yerleştirmişti. Böylelikle şirket, belirli bölgelerde beta test kullanıcılarına internet hizmeti sunmaya başlamıştı.