Elon Musk’ın son girişimi Neuralink 2020’de insan beynine çip takacak!

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2020 Cumartesi 1:50 am - Güncelleme: 29 Ağustos 2020 Cumartesi 2:00 am

Elon Musk, düşünce gücü ile teknolojik cihazları kontrol etmeyi mümkün kılacak ‘Neuralink cihazı’ dünyaya tanıtıyor. Etkinlikte insan beyni, takılacak çip ile bilgisayara bağlanacak.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su olan milyarder girişimci Elon Musk, insan beyniyle bilgisayarı birleştirecek şirketi Neuralink’in etkinliğini bu gece canlı yayında gerçekleştiriyor. Musk’ın son girişimi Neuralink 2020’de insan beyni takılacak çip ile bilgisayara bağlanıyor.

Musk’ın 2016 yılında kurduğu Neuralink adlı şirketin amacı çok yüksek bant genişliğine sahip beyin-makine arayüzleri geliştirmek.

2017 yılında şirket bu cihazla ilk hedeflerinin kronik hastalıklardan kaynaklanan semptomları azaltmak olduğunu açıklamıştı.

Fakat teknoloji dünyası Musk’ın geleneksel olarak daha büyük bir planı olduğunu düşünüyordu. Çünkü Musk sık sık yapay zeka alanındaki baş döndürücü gelişmelerin gelecekte insan neslini tehlikeye atabilecek bir hal alacağı uyarısında bulunuyordu.

Musk daha önce yaptığı sunumda sinirsel rahatsızlıkları çözebileceklerini belirttikten sonra bu cihazla “beynin korunabileceği ve geliştirilebileceği, böylece geleceğe daha hazırlıklı olunabileceği”ni vurgulamıştı.

İşadamı bunun da büyük ihtimalle kablosuz küçük çipler aracılığıyla insan beyni ile yapay zekanın birleşmesiyle mümkün olacağını belirtiyor.

48 yaşındaki Musk Forbes’un dünyanın en zengin insanları listesinde 40’ıncı sırada bulunuyor. PayPal, Tesla, SpaceX ve The Boring Company gibi şirketlerin kurulması ve büyümesinde rol oynadı.