Elon Musk’ın serveti ne kadar?

Yayın tarihi: 29 Ekim 2021 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 28 Ekim 2021 Perşembe 6:31 pm

Hem SpaceX’in hem de Tesla’nun CEO’su olan Elon Musk , dünyanın en zengin insanı unvanını her geçen biraz daha belirginleştiriyor.

Tesla hisselerinin son zamanlardaki önlenemez artışının ardından serveti 250 milyar dolara yani tam çeyrek trilyon dolarak ulaşan Elon Musk, bu şekilde devam ederse dünyanın ilk dolar trilyoneri unvanını da ele geçirebilir.

Elon Musk’ın servetine bir gecede milyon dolarlar ekleyen olay ise, dünyanın en önemli araç kiralama şirketlerinden biri olan Hertz’in araç filosuna tam 100.000 adet Tesla ekleyeceğini duyurması oldu. Şirket tarafından yapılan bu açıklamanın ardından Tesla hisseleri, ilk olarak %4, daha sonra ise %15’lik bir artış yaşayarak yatırımcılarına büyük karlar bıraktı.

 

Elon Musk

Elon Musk bu unvana aslında çok kısa bir süre önce kavuştu. Jeff Bezos ve Bernard Arnault’u geride bırakarak geçtiğimiz ay listenin zirvesine yerleşen Musk, bu ay ise aradaki farkı epey açarak zirvede yalnızlığın tadını çıkarttı.

İlk dolar trilyoneri unvanına dönecek olursak, uzmanlar bunun için tek başına Tesla’nın yeterli olmayacağını, buna ilave kaynakların da olması gerektiğini söylüyorlar. Uzmanların hem fikir oldukları konu ise, Elon Musk’a bu unvanı SpaceX’in getirebileceği yönünde. Öyle ki uzayda seyahat etme fikri, günden güne insanlara daha mümkün geliyor. Bunun tek sebebi ise Elon Musk’ın SpaceX’i.

Renault Megane fiyatları da zamlandı! Pes!