Elon Musk’ın projesinde kullanılan maymunlar öldü

Yayın tarihi: 14 Şubat 2022 Pazartesi 11:24 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2022 Pazartesi 11:24 pm

Elon Musk’un Neuralink projesinde kullandığı maymunlar öldü. Hayvan Hakları Savunucu Grup Sorumlu Tıp Merkezleri Komitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Jeremy Beckham yaptığı açıklamada, beyinlerine implant takılan maymunların acı çekerek öldüğünü söyledi.

Neuralink Projesinin tanıtılmasından sonra Elon Musk pek çok kişi tarafından eleştirilmişti. Geçen günlerde Neuralink sistemi ile bir maymuna oyun oynatılmasının videosu paylaşılmasının ardından projede yer alan 23 maymundan 15’inin öldüğü ortaya çıktı.

700 SAYFALIK BELGE YAYINLANDI

Dünya’nın en zengin iş insanı Elon Musk, projesini ilk başta dikkat çekici bir video ile yayınlamıştı. Bir süre sonra projenin dikkat çekici yanı korkuya dönüştü. Hayvan aktivistleri tarafından yapılan açıklamada, Elon Musk’ın Neuralink teknolojisi kapsamında 23 maymun üzerinde ölümcül deneyler yapıldığı belirlendi. Business Insider ve New York Post’ta yer alan güncel bilgilerde 23 maymun hakkında önemli gelişmeler yaşandığı açıklandı. Ortaya çıkan gelişmeler 700 sayfalık bir belgede yayınlandıktan sonra 23 maymunun 15’inin öldüğü bildirildi.

MAYMUNLAR ACI ÇEKEREK ÖLÜYOR

Hayvan Hakları Savunucu Grup Sorumlu Tıp Merkezleri Komitesi (PCRM) bünyesinde çalışmalarını sürdüren Jeremy Beckham yaptığı açıklamada, beyinlerine implant takılan maymunların acı çekerek öldüğünü bildirdi. Neuralink projesi ile hayvanların bilerek sakat bırakıldığını da ileri sürdü.

Yapılan açıklamalarda maymunların çeşitli enfeksiyonlara ve beyin kanamalarına maruz bırakıldığı ve sonunda acı çekerek hayatlarını kaybettikleri açıklandı. Neuralink yetkilileri, konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmazken Elon Musk’ın Twitter hesabından da herhangi bir açıklama gelmediği fark edildi.

Elon Musk, Mars roketini yakalayacak kuleyi paylaştı