Elon Musk’a dava şoku!

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2022 Cuma 12:39 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2022 Cuma 12:39 pm

Twitter’ı satın alma girişiminde bulunan ancak daha sonra anlaşmayı askıya alan Elon Musk’a yatırımcılar dava açtıklarını duyurdu.

Twitter yatırımcıları, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını askıya alan Elon Musk ve sosyal medya platformuna dava açtı.

BBC’nin haberine göre, yatırımcılar Elon Musk’ı “yanlış beyanlar ve piyasa manipülasyonu” ile Twitter’ın San Francisco’daki merkezinde “kaos yaratmak” ile suçladı.

Elon Musk, Twitter’ın hisse başına 54.20 dolar teklifte bulunmuştu, ancak şu an hisselerin fiyatı yüzde 27 oranında daha düşüktü. Yatırımcılar, ayrıca Musk’ın Twitter’daki önemli hissesini ve şirketin yönetim kurulu üyesi olma planını açıklamayı geciktirerek, finansal bir kazanç elde ettiğini öne sürdü.

Elon Musk şu sıralar oldukça zorlu bir süreçle karşı karşıya

“AMACI MANİPÜLE”

Davada, Twitter’da 95 milyondan fazla takipçisi olan Elon Musk’ın paylaşımlarının “yanıltıcı” olduğu ifade edildi.

Bunlardan bir tanesi Musk’ın 13 Mayıs tarihinde sahte hesapların sayısı ile ilgili şüphelerini dile getirdiği ve Twitter’ı satın anlaşmasını askıya aldığını duyurduğu tweet’i de yerini aldı.

Yatırımcılar, bu paylaşımın “piyasayı manipüle etme amacı” taşıdığını ve Elon Musk’ın “sahte hesapların varlığından haberi olduğunu” söyledi.

FİRMAYI KÖTÜLÜYOR

Twitter yatırımcılarını temsil eden avukatlardan Frank Bottini, BBC’ye yaptığı açıklamada, Musk’ın satın alma fiyatını yeniden müzakere etmek için firmayı “kötülemeye devam ettiğini” ve bu nedenle davanın açıldığını söyledi.

Frank Bottini, “San Francisco’da açtığımız dava, Musk’ı hukuksuz davranışları nedeniyle sorumlu tutmayı amaçlıyor” şeklinde konuştu.