Elon Musk yine ortalığı karıştıracak Tweet attı

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2021 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 8 Temmuz 2021 Perşembe 4:09 pm

Tesla şirketi Bitcoin yatırımı yaptığını söylemişti. Bunun üzerine fiyatlarda artış yaşandı. Hatırı sayılır derecede yaşanan bu artış aynı şekilde büyük bir boğa sezonunun başlamasını tetikledi. Şimdi ise Musk bazı paylaşımlarla bunu tersine çevirebiliyor.

Musk’ın en fazla bahsettiği kripto para birimi Dogecoin oldu. Bu kripto para Musk sayesinde en az 100 kat oranında büyümeyi başardı. Piyasa değeri bakımından 1,1 milyar dolarlık 24 saatlik işlem hacmine ulaştı. Şaka amaçlı çıkarılan bir kripto para biriminin böylesi bir hacme ulaşması gerçekten de ilginç.

Elon Musk

Musk tarafından yapılan açıklamalarda bu kripto para biriminin dünyanın en iyisi olduğu ifade edildi. Aslına bakacak olursak kendisi çoğunlukla bu kripto para birimini manipülasyon için kullanıyor. Yeni bir tweet atarak manipülasyon çalışmalarını devam ettirdiğini gösterdi. Harry Potter filmi üzerinden alıntılama yapan ve aynada yeşil mum grafiği gösteren Musk kripto paraların yükseleceğine işaret etti.

Onun paylaştığı tweet birçok kişi tarafından yorum aldı. Özellikle Dogecoin yatırımcılarının ona fazlasıyla kırgın olduğu görülüyor. Bitcoin ise şu sıralar Musk faktörüne rağmen 34 bin dolarda tutunmayı başardı. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.

Müge Anlı EXXEN platformuna mı geçecek