Elon Musk yılın kişisi olduğuna neredeyse pişman

Yayın tarihi: 16 Aralık 2021 Perşembe 10:00 am - Güncelleme: 15 Aralık 2021 Çarşamba 5:54 pm

Time dergisi tarafından Elon Musk yılın kişisi seçildi. Bu durum ABD’de çok büyük bir tepki gösterilmesine neden oldu.

Hepimizin yakından tanıdığı Elon Musk yılın kişisi olarak ön plana çıktı. Kendisi uzay ve elektrikli otomobil sektöründe birçok başarıya imza attı. Bu başarıları onun hakkında daha fazla konuşulmasına neden oldu. Ayrıca kurduğu şirketlerin çok büyük bir piyasa değerine ulaşması onu iyice zenginleştirdi.

Özellikle uzay çalışmaları ile ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Fakat son dönemlerde tartışma konusu olmasına neden olan çok fazla gelişme yaşandı. Mesela kripto para alanında adeta devasa spekülasyonlara neden oldu.

yılın kişisi

Kendisi ile ilgili yapılan açıklamalara bakıldığında toplumun ikiye böldüğünü söyleyebiliriz. Kimileri onun yaptıklarını fazlasıyla kusurlu buluyor. Bazıları ise yenilikçi bir iş insanı olduğunu düşünüyor.

 

ABD’de aktif bir rol oynayan senatör Elizabeth Warren tarafından yapılan açıklamalarda Time dergisinin verdiği kararın yanlış olduğu ifade edildi. Yılın insanı olarak seçilen Elon Musk’ın vergi vermemesine dikkat çekti. Ayrıca onun insanların sırtından geçindiğini belirtti. Elon Musk yılın en önemli insanı seçildiğine adeta pişman edildi.

Elon Musk çalışma hayatını bırakmak istiyor: Yeni mesleği bakın ne olacak

Konuyla ilgili sert açıklamalar yapan sadece o değildi. Aynı zamanda eski ABD Çalışma Bakanı Robert Reich konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Onun, çalışanları sendikalaşması halinde hisse seçeneğini ellerinden almakla tehdit ettiğini hatırlattı.