Elon Musk WhatsApp yerine Signal kullanın

Yayın tarihi: 9 Ocak 2021 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 8 Ocak 2021 Cuma 5:11 pm

Facebook’un WhatsApp kullanıcı sözleşmesini değiştirmesi sonrası bir tepki de Elon Musk’tan geldi. Elon Musk takipçilerine Whats App yerine Signal kullanın çağrısında bulundu.

Teknoloji gündemini az çok takip edenlerin de bildiği üzere Mark Zuckerberg kullanıcı verileri konusunda sabıkalı bir isim. Hatta bu yüzden hakim karşısına bile çıktı. Dolayısıyla söz konusu Zuckerberg olduğunda insanlar kişisel verileri konusunda şüpheye düşüyorlar.

Hatırlanacağı üzere Zuckerberg kişisel veriler konusunda daha önce Apple ile karşı karşıya gelmişti. Apple kullanıcıların gizliliğini savunurken, Facebook da yaptıklarının gizliliğe aykırı olmadığı konusunda ısrarcıydı.

Signal

Fakat Facebook’un son hamlesi bardağı taşıran son damla oldu. Zuckerberg ve ekibi dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın kullanıcı sözleşmesini değiştirme kararı aldı. Bu karar doğrultusunda WhatsApp topladığı tüm verileri Facebook ve Facebook şirketleri ile paylaşabilecek.

Yayınlanan bu sözleşme sonrasında tepkiler de çığ gibi büyüdü. Facebook’a bir tepki de teknoloji ve yazılım dünyasının önemli isimlerinden biri olan Elon Musk’tan geldi. Musk Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda takipçilerine “Use Singal” yani Signal kullanın mesajı verdi.

Bilindiği üzere Signal de WhatsApp’a alternatif olarak gösterilen mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi. Ya da son dönemin popüler uygulamalarından biri olan Telegram’a da göz atabilirsiniz. Son seçenek olarak da WhatsApp’ın tüm şartlarını kabul edip bu uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz. Karar sizin.

Honor V40 18 Ocak’ta geliyor