Elon Musk Twitter’ı sahtekârlıkla suçladı

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2022 Pazar 8:00 am - Güncelleme: 6 Ağustos 2022 Cumartesi 11:25 am

44 milyar dolarlık anlaşmadan caydığı için Twitter’ın dava açtığı Elon Musk Twitter’a karşı dava açarak şirketi sahtekârlıkla suçladı.

Bildiğiniz gibi şu sıralar Twitter oldukça sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bir yandan tüm teknoloji dünyasını vuran ekonomik durgunluğun etkilerini hisseden sosyal medya devi, bir yandan da suya düşen Elon Musk anlaşmasının etkileriyle sarsıldı. Başta 44 milyar dolarlık çılgın bir teklif sunarak şirketi almak için anlaşan Elon Musk, Twitter’ı uzun süre beklettikten sonra anlaşmadan vazgeçtiği. Tüm bu süreç Twitter’ın hisselerine büyük darbe indirdi.

Twitter

Bu yüzden sosyal medya devi, Elon Musk’a dava açtı. İki taraf arasındaki bu davanın başlamasına artık günler kala bu kez de Elon Musk Twitter’a karşı dava açtı. Bu karşı davada Elon Musk Twitter’ı sahtekârlıkla suçluyor.

 

The New York Times tarafından paylaşılan habere göre Elon Musk, Twitter’a karşı başlattığı karşı davada şirketin platformundaki kullanıcı sayısı konusunda dürüst davranmayarak sahtekârlık yaptığını öne sürüyor. Hatırlarsanız Musk, anlaşmadan cayarken de bu durumu sebep göstermişti.

Musk’ın avukat ekibi tarafından mahkemeye gönderilen başvuruda, Twitter’da her gün reklam gösterilen günlük aktif hesaplarının yüzde 10’unun sahte ve bot hesaplar olduğu öne sürülüyor. Şirketin bu bilgiyi gizleyerek, reklam geliri potansiyeli konusunda dürüst davranmadığına vurgu yapılıyor. Twitter ise uzun süredir olduğu gibi bugün de bu bot hesaplarının oranının en fazla yüzde 5 olduğu konusunda diretiyor.

Yeni Predator filmi Prey, Disney+’ta yayınlandı