Elon Musk Twitter’ı almak istemiyor

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 15 Mayıs 2022 Pazar 5:55 pm

Donald Trump’a göre Elon Musk Twitter’ı almak istemiyor ama 1 milyar dolarlık cayma bedeli yüzünden süreci uzatıyor.

Uzun süre devam eden bir belirsizlik sürecinin ardından Twitter yönetimi sonunda Elon Musk’ın şirketi satın almak için yaptığı teklifi kabul etmiş ve Musk’ın Twitter’ı satın alması için hiçbir engel kalmamıştı. Bu gelişmeyle birlikte bu sürecin artık son bulacağı düşünülüyordu. Ancak hiç de öyle olmadı. Twitter yönetiminin Musk’ın teklifini kabul etmesinin üzerinden günler geçmiş olsa da hala netlik kazanan bir durum yok.

Donald Trump

Elon Musk’ın Twitter anlaşmasını tamamlaması için gerekli izinlerin alınması beklenirken, Musk bir anda anlaşmayı askıya aldığını açıkladı. Elon Musk Twitter kullanıcılarının yüzde 5’inden fazlasının sahte hesaplar olduğu yönündeki iddiaları sebep göstererek anlaşmayı askıya aldı. Bu durumun açıklığa kavuşturulmasının ardından anlaşmayı tamamlayacağını söyledi. Ancak Musk’ın Twitter’ı satın almaya çok da hevesli olmadığını düşünenler de var. Bunlardan biri de eski ABD Başkanı Donald Trump.

 

Donald Trump’a göre Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak gibi bir niyeti yok. Özellikle de böyle bir fiyata. Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Elon Musk Twitter’ı böyle saçma bir fiyata hayatta almaz, özellikle de kullanıcılarının botlardan oluştuğunu fark ettikten sonra” ifadelerini kullandı. “Botlardan kurtulduğunuzda, o da kurtulabilirseniz, geriye ne kalacak ki.” diye de ekledi. Trump’a göre eğer anlaşmayı bozduğu takdirde 1 milyar dolar ceza ödemeyecek olsa Musk çoktan anlaşmayı bırakıp gitmişti.

Musk’ın bu anlaşmayı tamamlamaya pek de hevesli olmadığını düşünen bir tek Trump değil. Ancak Musk’ın 1 milyar dolarlık cezayı ödemek istemeyeceği de kesin. Bu sürecin nasıl çözümleneceğini bekleyip göreceğiz.

Kripto piyasası bir günde 200 milyar dolar kaybetti