Twitter’ı almak için Tesla hisselerini ipotek ettirmek zorunda kalabilir

Yayın tarihi: 20 Nisan 2022 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 5:23 pm

Tesla ve SpaceX’in kurucusu olan Elon Musk, dünyanın en zengin insanı unvanının sahibi olduğu için, Twitter’ı satın almak için 43 milyar dolarlık bir teklif yaptığında, pek çok kişi bunun Musk için finansal olarak kolay bir işlem olacağını varsaydı. Ancak gelen son bilgiler, böylesine bir hamlenin Musk için bile hiç de kolay olmayacağını gösterdi.

New York Üniversitesi’nde görevli bir profesör, Musk’ın Twitter’ı satın alacak paraya sahip olmadığını, Twitter’ı almak için Tesla hisselerine karşı borç alması gerekeceğini öne sürdü.

New York Üniversitesi’nde görevli bir pazarlama profesörü olan Scott Galloway, Musk’ın elindeki nakidin bu anlaşmayı tamamlamak için yeterli olmadığını, o yüzden Tesla hisselerini ipotek ettirerek kredi çekmesi gerekeceğini iddia etti. Musk’ın Twitter’ı alabilecek nakde sahip olmadığı Bloomberg Billioners Index’te yer alan bilgiler tarafından da destekleniyor. Elon Musk’ın kişisel serveti yaklaşık 259 milyar dolar olsa da Bloomberg’e göre Musk’ın nakit varlığı 2.95 milyar dolar.

tesla

 

Elbette Musk’ın elinde yeterli nakdin olmaması, bu nakit akışını sağlamak için Tesla hisselerini ipotek ettireceği anlamına gelmiyor. Musk varlıklarını likidite etmek için farklı yollara da başvurabilir.

Öte yandan Galloway’a göre Musk başta Tesla hisseleri olmak üzere elindeki varlıkları ipotek ettirip karşılığında borç almak istese dahi hiçbir banka Musk’a 40 milyar dolar borç vermeyi kabul etmez. Bu yüzden Musk böyle bir yol izlerse birden fazla bankaya gidip parça parça borç alması gerekecek.

Galloway’in bu iddiasının Musk’ın stratejisini yansıtıp yansıtmadığını bilmek mümkün değil. Ancak bilinen bir şey var ki Galloway gibi uzmanların uyarıları, Tesla’nın hissedarlarını ve yatırımcılarını endişelendirecektir.

Elon Musk Thoma Bravo rekabeti kızışıyor