Elon Musk Twitter’daki mavi tik şartlarını yine değiştirdi

Yayın tarihi: 19 Kasım 2022 Cumartesi 12:23 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2022 Cumartesi 12:55 pm

Twitter’ın sahibi Elon Musk, Blue abonelerine yönelik başlattığı ücretli mavi tik şartlarını güncelledi. Karara göre kullanıcılar, yeni hesaba sahip olmaları durumunda mavi tik alabilmek için 90 gün beklemek zorunda kalacak.

Tesla’nın CEO’su ve Twitter’ın sahibi Elon Musk platformu satın aldıktan sonra getirdiği yeniliklerle adından sıkça söz ettiriyor. Musk, Twitter Blue abonelerine yönelik başlattığı ücretli mavi tik uygulamasında şartları güncelledi.

WebTekno’nun haberine göre; Twitter kullanıcıları, doğrulanmış hesap rozeti (mavi tik) eğer hesapları yeniyse bir süre bu hizmetten faydalanamayacak.

90 GÜN ŞARTI…

Twitter’ın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Twitter’da yeni bir hesap açıldığında bu hesaba Twitter Blue aboneliği verilmeyecek. Abonelik hakkına erişilmesi için hesap açıldıktan sonra 90 gün geçmesi gerekecek.

Ayrıca Twitter yönetimi, bir hesap için 90 günlük sınırdan fazlasını da isteyebilecek. Sahte olduğu düşünülen hesaplar, daha uzun bekleme sürelerine sahip olacaklar.

TWİTTER BLUE ABONELİK SİSTEMİ KAPALI

Öte yandan Twitter Blue abonelik sistemi şu an için kapalı. Elon Musk’ın açıklamasına göre kullanıcılar, 29 Kasım’a kadar Twitter Blue abonesi olamayacaklar.

O tarihten sonra da yalnızca ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık’taki iOS kullanıcıları, Twitter Blue aboneliği satın alabilecekler.

TRUMP ANKETİ YAPTI

Öte yandan Elon Musk, ABD Eski Başkanı Donald Trump’ın hesabının yeniden açılıp açılmaması konusunda bir anket yaptı. Musk, kullanıcılara  “ABD Eski Başkanı Donald Trump’ın twitter hesabı yeniden aktif olsun mu?” diye sordu. Ankette, 8 milyon kullanıcının yarısından fazlası Trump’un hesabının açılması gerektiği yönünde oy verdi.

Flaş… Elon Musk ve Twitter’a soruşturma talebi