Elon Musk Twitter‘daki iş etiği standartlarını arttıracak

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2022 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 2:28 pm

Geçen hafta yapılan açıklamada Twitter, Musk tarafından 44 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alınmayı kabul ettiğini, ancak bu satışın gerçekleşmesinin hala hissedar onayına tabi olduğunu söylemişti. Elon Musk’ın ise şimdiden planları var görünüyor.

Tesla CEO’su ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, sosyal medya platformunu resmi olarak satın aldığında Twitter‘daki iş etiği standartlarını önemli ölçüde artıracağını söylüyor.

 

Musk, Cuma günü yayınladığı bir tweeette “İş etiği beklentileri belki aşırı, ama benim kendimden talep ettiğim şeylerden de çok daha az olur” dedi ve ” Şirke  hardcore yazılım mühendisliği, tasarım, bilgi güvenliği ve sunucu donanımına süper odaklanacak” diye ekledi.

 

Musk, daha önce Twitter‘ın kamusal tartışmalardaki rolünde devrim yapmak istediğini söyleyerek, düşüncesini “ifade özgürlüğü işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır.” şeklinde açıklamıştı.

Twitter, Musk

Daha önceki bir haberde, Musk‘ın sosyal medya şirketini 44 milyar dolarlık devralmasını tamamladıktan sonra Twitter‘ın geçici CEO‘su olmasının beklendiği iddia edilmişti.

 

Dünyanın en zengin adamı olan Musk, aynı zamanda Tesla‘nın CEO’su ve diğer iki girişimin, The Boring Company ve SpaceX’in de başında bulunuyor. Tesla hisseleri Perşembe günü yüzde 8’in üzerinde düşmüştü, çünkü yatırımcılar Musk‘ın Twitter ile ilişkisinin onu dünyanın en değerli elektrikli otomobil üreticisini yönetmekten alıkoyabileceğinden endişe ediyor.

Öte yandan bu süreçte Twitter hisselerinin değeri arttı ve toplam değeri yaklaşık %4 artarak anlaşma fiyatına yaklaştı. Kasım ayında Twitter’ın CEO’su seçilen Parag Agrawal’ın, şirketin Musk‘a satışı tamamlanana kadar görevine devam etmesi bekleniyor.

EA ücretsiz Yüzüklerin Efendisi oyununu duyurdu