Elon Musk Twitter flörtü tam gaz devam ediyor

Yayın tarihi: 17 Nisan 2022 Pazar 11:00 am - Güncelleme: 16 Nisan 2022 Cumartesi 2:19 pm

Elon Musk’ın Twitter hamlesinin yankıları sürüyor. Son iddialar ise ünlü milyarderin hisse senedi alım stratejisinin henüz sona ermediği yönünde.

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk’ın Twitter hisselerini aldığını açıklamasıyla başlayan olaylar silsilesi, halen güncelliğini koruyor. Dünyanın en zengin insanının, dünyanın en popüler sosyal medya platformuna ortak olması ile başlayan bu süreç, son olarak birtakım yatırımcıların Elon Musk hakkında şikayette bulunmasıyla devam etmişti.

Hatırlanacağı üzere fenomen milyarder, yaklaşık 3 milyar dolar karşılığında Twitter’ın %9,2’lik payını satın almış ve bu sayede platformun en büyük dış yatırımcısı haline gelmişti. Öte yandan Amerikan kanunlarına göre yatırımcıların herhangi bir halka açık şirketteki alımlarının %5’in üzerine çıkması halinde Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bilgi vermek gibi bir zorunluluğu var.

Elon Musk

10 gün içerisinde yerine getirilmesi gereken bu sorumluluğu vaktinde yerine getirmeyen ve alımlarına devam ederek payını %9,2’ye taşıdıktan sonra bildirimde bulunan Elon Musk’ın bu hamlesinden ötürü zarar gördüğünü iddia eden Twitter’ın diğer yatırımcıları, Musk hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Elon Musk bu şikayetler neticesinde bir cezaya çarptırılır mı bilinmez ancak ünlü ismin Twitter konusundaki planlarının tamamen sonlandığını söylemek için henüz erken. İddialara göre Musk, SEC’e verdiği formlarda kendini Twitter konusunda “aktif yatırımcı” olarak tanıttı. Peki bu ne manaya geliyor? Amerikalı uzmanlar, Elon Musk’ın verdiği bu formun aslında Twitter yatırımlarına devam edebileceği manasına geldiği konusunda hem fikir. Milyarder isimse, şimdilik bu konuda sessizliğini koruyor.

HUAWEI P50 Pro : Devrimsel bir fotoğrafçılık harikası