Elon Musk Twitter çalışanlarına seslendi

Yayın tarihi: 19 Haziran 2022 Pazar 7:00 am - Güncelleme: 18 Haziran 2022 Cumartesi 11:41 am

Elon Musk  Twitter’ın 1 milyar kullanıcıya ulaşması gerektiğini söyledi. Ayrıca işten çıkarmalar olabileceğinin sinyallerini verdi.

Elon Musk, satın almak için 44 milyar dolarlık dev bir teklif yaptığı Twitter’ı satın alma konusunda kararsız görünse de, şimdilik anlaşmayı tamamlayacakmış gibi yoluna devam ediyor. Bu sebeple Musk, dün Twitter çalışanlarıyla bir araya geldi. Müstakbel çalışanlarıyla online bir buluşmada bir araya gelen Musk, çalışanlardan gelen soruları cevapladı. Elon Musk Twitter çalışanları ile gerçekleştirdiği soru cevap sırasında şirkete dair planları hakkında da önemli açıklamalar yaptı.

Elon Musk  Twitter

Twitter’ın sayıları 7500’ü aşan personeline seslenen Elon Musk Twitter’ın en azından 1 milyar kullanıcıya ulaşabileceğini söyledi. 1 milyar kullanıcıya ulaştıkları bir senaryoda herkesin sesinin duyulduğundan emin olabileceklerini, bu yüzden kapsayıcılık konusunda bir endişeleri olmasına da gerek kalmayacağını söyledi. Twitter çalışanlarından bir kesim, Musk’ın politik görüşleri nedeniyle bazı grupları platformdan uzaklaştırabileceğinden endişe ediyordu. Musk bu açılamalarıyla biraz da bu endişeleri gidermeye çalıştı aslında.

 

İfade özgürlüğünü koruyabilmek için Twitter’ı satın almak istediğini söyleyen Elon Musk, Twitter’da herkesin söz hakkı olması gerektiğini savundu.

Öte yandan şirketin yönetimini devraldıktan sonra ne gibi değişiklikler yapabileceğine dair de konuşan Elon Musk Twitter’da bazı işten çıkarmaların olabileceğinin sinyallerini verdi. Ancak şimdilik bu konuda bir rakam ya da yüzde vermekten kaçındı.

Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık bu anlaşmayı tamamlayıp tamamlamayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Musk anlaşmadan çekilirse 1 milyar dolar ödeyecek. Bu yüzden anlaşmadan çekilmekten ziyade fiyatı düşürmeye çalıştığı tahmin ediliyor. Çünkü teknoloji dünyasındaki genel düşüş Twitter’a da yansımış durumda. Twitter’ın hisseleri bugün, Musk’ın teklif yaptığı günden çok daha düşük. O yüzden Musk 44 milyarlık teklifini düşürmeyi amaçlıyor. Bunu başarıp başaramayacağını bekleyip göreceğiz.

Diablo 4, Immortal gibi oyun içi harcamalara bel bağlamayacak