Elon Musk parayı toparladı

Yayın tarihi: 24 Nisan 2022 Pazar 1:00 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2022 Cumartesi 10:13 pm

Elon Musk Twitter anlaşmasını tamamlamak için ihtiyaç duyduğu parayı toparladı. Musk, Tesla hisselerini ipotek ettirerek 25 milyar dolar borç alacak.

Bildiğiniz gibi Elon Musk, önce Twitter’ın yüzde 9’unu satın alarak şirketin en büyük hissedarı haline gelmiş, sonra da şirketin tamamını satın almak için 43 milyar dolarlık bir teklif yapmıştı. Elon Musk Twitter’ı satın almak için değerinden yüksek bir teklif vermiş olsa da Twitter’ın yönetim kurulu şirketi satmaya sıcak bakmamış, hatta Musk’ın şirketi satın almasını zorlaştırmak için bir acı reçeteyi devreye sokmuştu.

Elon Musk Twitter

Bu süreçte öne çıkan bir detay da Musk’ın Twitter’ı almak için ihtiyaç duyacağı nakdi nasıl toparlayacağı sorusu oldu. Musk 265 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı olsa da, pek çok uzman bu varlığın Tesla ve SpaceX hisseleri şeklinde olduğuna dikkat çekmiş, bu yüzden Musk’ın 43 milyar doları tamamlamak için ya borç alması ya da hisselerini satması gerekeceğine dikkat çekmişti. Musk’ın gerekli parayı nasıl bulacağı merak konusu olmaya devam ederken, Musk’tan gerekli finansmanı sağladığına dair açıklama geldi.

Elon Musk, yetkili makamlara sunduğu raporda, Twitter’ı satın alma teklifini hayata geçirmek için gerekli 46.5 milyar doları nasıl toplayacağını detaylandırdı. Musk, Morgan Stanley Senior Funding adlı yatırım şirketinden 25.5 milyar dolar borç alacak. Geri kalanı 21 milyar doları ise kendisi sağlayacak. Musk, bankadan bu 25.5 milyar doları borç almak için daha önce söylendiği gibi Tesla hisselerini ipotek ettirdi.

Elon Musk Twitter’ı satın almak için gerekli finansmanı sağlamış olsa da bu Twitter’ı satın alması için yeterli olmayabilir. Çünkü Twitter yönetimi şirketi Musk’a kaptırmamak için elinden geleni yapıyor. Yine de bu anlaşmayı tamamlayacak fonu sağlaması Musk’ı isteğine kavuşmaya bir adım daha yaklaştırıyor.

MetaVerse ne zaman tam anlamıyla hazır olacak?