Elon Musk şu sıralar oldukça zorlu bir süreçle karşı karşıya

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2022 Salı 9:00 am - Güncelleme: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 7:23 pm

Elon Musk cinsel taciz iddialarının ortaya çıkmasının ardından bir günde 11 milyar dolar kaybetti.

Twitter’ı satın almak için yaptığı 44 milyar dolarlık teklif sebebiyle son dönemde sık sık gündeme gelen, ayrıca Amerika’da belli bir kesimin tepkisini çeken Musk, cinsel tacizle suçlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkarılan haberlerde, eski bir SpaceX çalışanının Musk’ı cinsel taciz ile suçladığını, şirketin ise bu suçlamaların üstünü örtmek için kadın çalışana 250 bin dolar ödediği iddia edildi. Musk bu iddiaları net bir dille reddetmiş olsa da bu durum Musk’ın kendisini spot ışıklarının altında bulmasına engel olmadı. Son bir haftadır teknoloji dünyasının gündemine bomba gibi düşen bu haberin Musk’a bedeli ağır oldu.

Elon Musk

 

Cinsel taciz iddialarının ortaya çıkmasının ardından Elon Musk’ın değeri bir günde 11 milyar dolar  düştü. Bloomberg Billionaires Index’e göre Musk’ın değeri 212 milyar dolardı. Ancak bu suçlamalar gündeme geldikten sonra Musk’ın değeri 201 milyar dolara düştü.

Musk’ın serveti temelde iki şirketten geliyor: SpaceX ve Tesla Motors. Musk, SpaceX’in hisselerinin yüzde 47’sine sahip ve şirket halka açık olmadığı için değeri bu yaşanan olaylardan pek etkilenmiyor. Öte yandan Tesla ise halka açık bir şirket ve hisseleri borsada yer alıyor. Bu yüzden taciz olayı gibi yatırımcıları endişelendiren bir olay olduğunda hisseler kötü etkileniyor. Tesla için de tam olarak böyle oldu. Şirketin yüzde 15’inin sahibi olan Musk cinsel tacizle suçlanınca Tesla hisseleri yüzde 6.4 değer kaybetti. Tesla hisselerindeki bu ciddi düşüş Musk’ın kişisel servetinden 11 milyar dolar götürdü.

Google: “İnsan seviyesinde yapay zeka yakın”