Elon Musk, sansasyonel açıklamalarına bir yenisini daha ekledi

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2023 Cumartesi 8:30 am - Güncelleme: 12 Mayıs 2023 Cuma 10:36 am

Elon Musk WhatsApp hakkında konuştu. Elon Musk gündem olan açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

Twitter CEO’su, “WhatsApp’a güvenilmez.” açıklamasında bulundu. Peki ama Musk bunu durup dururken mi söyledi? Elbette ki hayır. İlk olarak Twitter mühendisi Foad Dabiri, kişisel hesabı üzerinden “WhatsApp, ben uyurken ve sabah 6’da uyandığımdan beri arka planda mikrofonu kullanıyor. Burada neler oluyor?” şeklinde bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımı alıntılayan Elon Musk ise demin ifade ettiğimiz şekilde “WhatsApp’a güvenilmez.” yazdı.

Elon Musk

Öte yandan WhatsApp’ın resmi Twitter hesabı, konuyla alakalı bir açıklama yayınladı. Söz konusu açıklamada, “Son 24 saattir Pixel telefonu üzerinde WhatsApp ile alakalı sorun yaşayan bu Twitter mühendisi ile iletişim halindeydik. Bunun Android telefonlarda yer alan Gizlilik Panosundaki (Erişim ve izinleri gösteren yer) bilgileri yanlış tanımlayan bir hatadan kaynaklı olduğuna inanıyoruz.

Google’dan bunu araştırmasını ve düzeltmesini istedik. Kullanıcılar mikrofon ayarları üzerinde tam kontrole sahip. İzin verildikten sonra, WhatsApp mikrofona yalnızca bir kullanıcı arama yaparken veya sesli not ya da video kaydederken erişir ve o zaman bile bu iletişimler uçtan uca şifreleme ile korunur. Böylece WhatsApp bunları duyamaz.” ifadeleri kullanıldı.

Twitter CEO’su Elon Musk hemen her açıklaması ile bir şekilde gündeme gelmeyi başarıyor. Platformun gelirlerini arttırmak için elinden geleni yapan ünlü iş insanı, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Elon Musk WhatsApp hakkında konuştu.

Monster Pusat Wave ANC Bluetooth kulaklık inceleme