Elon Musk roketin patlama nedenini açıkladı

Yayın tarihi: 10 Mart 2021 Çarşamba 12:08 pm - Güncelleme: 10 Mart 2021 Çarşamba 12:09 pm

SpaceX tarafından fırlatılan ve iniş sonrası patlayan roketin patlama nedeni belli oldu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Elon Musk, gerekçeyi açıkladı.

Starship SN10 roketi geçtiğimiz hafta Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX tarafından fırlatılmıştı. Roket, önceki denemelerin aksine başarılı bir şekilde iniş yapmayı başarmıştı. Starship projesinde çalışanlar için, aynı zamanda da uzay yolculuğu hayali için önemli bir gelişmeydi. Buna rağmen, roketin başarılı bir şekilde yere inmiş olması bir başarı olarak görülmeye devam etti. Ancak herkes başarılı bir şekilde yere inen Starship SN10’un neden sonradan patladığını merak ediyordu. Nitekim bu merakları, SpaceX’in CEO’su Elon Musk yanıtladı.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden Starship SN10 hakkında tweet paylaşan Austin Barnard’a yanıt verdi. Barnard tweetinde Starship SN11’in fırlatma rampasına yerleştirilmeden önceki fotoğraflarını ve SpaceX çalışanlarının çalışmalarını paylaştı. “SN10’un motoru muhtemelen yakıt tankındaki kısmi helyum sızıntısı nedeniyle düşük itme gücüne sahipti. Bu yüzden iniş yaklaşık 10 m/sn’lik hızla gerçekleşti ve roketin bacakları ve eteğinin bir kısmı ezildi. Bu gibi etkilerin sonucunda SN10 iniş sonrası patlamaktan kurtulamadı.”

Elon Musk ünvanını kaybetti: 1 haftada 27 milyon zarar!