Tesla veri gizliliğini önemsiyor mu?

Yayın tarihi: 25 Mart 2021 Perşembe 8:30 am - Güncelleme: 24 Mart 2021 Çarşamba 10:16 am

Otomotiv devleri içerisinde yer alan ABD merkezli Tesla veri gizliliğini önemsiyor mu? Son dönemlerde en çok sorulan sorulardan birisi de buydu. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Son dönemlerin en çok konuşulan şirketlerinden Tesla veri gizliliğini önemsiyor gibi görünüyor. Ancak Çin aynı fikirde değil. Onlara göre her an verileri ABD ile paylaşma ihtimali var. Özellikle de Çin askeri personelleri kullanıcı verilerinin paylaşılma ihtimali nedeniyle Tesla araçlarından uzak tutulmaya çalışılıyor.

Son zamanlarda kullanıcı verilerini güvende tutmak gerçekten de çok zor bir iş. Apple konuyla ilgili yeni bir güncelleme yayınlamak zorunda bile kaldı. Şirketler kullanıcı verilerini ele geçirmese bile onlarla iş yapan uygulamalar bazen gizli verilere ulaşmaya çalışıyor. Çin hükümeti bu konuda son derece kaygılı.

veri gizliliğini

En ünlü girişimciler içerisinde yer alan Elon Musk son derece iddialı konuştu. Ona göre Tesla kesinlikle böyle bir konu ile gündeme gelmeyecek. Çin Kalkınma Forumu kapsamında konuşan Musk, veri gizliliği ile ilgili gerekli tüm sözleri verdi.

Konuşmasının devamında herhangi bir şirketin casusluk yapması halinde bunun çok ağır sonuçlarının olabileceği ifade edildi. Tesla şirketinin ise böyle bir şey yapması halinde kendi firmasını kapatacağını söyledi. Ayrıca sadece ABD değil aynı zamanda Çin merkezli bir şirketin de veri gizliliğine dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Elon Musk Tesla hisselerini satmak zorunda kalabilir!

TikTok konusunda da konuşan Musk, bu uygulamanın kullanıcı verilerini paylaşmadığını söyledi. Ancak paylaşsa bile buralarda çok fazla bilgi olmadığını ifade etti. Peki sizce Tesla gerçekten de kullanıcı verileri konusunda gizliliğe önem veriyor mu?